Sir Richard Starkey

Det var en såpass spesiell anledning at Ringo hadde valgt å iføre seg hatt!

I går tirsdag 20. mars var Ringo Starr i Buckingham Palace for å bli slått til ridder. Avisen Daily Mail hadde fotografer postert utenfor, og disse tok flere bilder av Ringo med sin kone Barbara Bach før seremonien. I artikkelen deres sto det riktignok at Starr skulle få tildelt OBE, som er en medalje som henger litt høyere enn hans tidligere MBE, men som ikke innebærer at man blir ridder.

The Daily Mail før de oppdaget feilen.

Senere innså de at de hadde tatt feil (muligens var det Beatlesfans som hadde oppdatert dem) og de rettet opp arikkelen. Det korrekte er at Ringo nå bærer tittelen Knight Commander of the Order of the British Empire, som kan oversettes med Ridderkommandør av den britiske Imperieordenen.
På seremonien var det hertugen av Cambridge, prins William som sto for ritualet med å plassere sverdet på Ringos skulder.
Umiddelbart etter seremonien twitret Ringo dette.

Another busy day for Sir. Ringo. peace and love peace and love pic.twitter.com/JpHd0r6r4u

— #RingoStarr (@ringostarrmusic) March 20, 2018

I et intervju med BBC etterpå, spøkte Ringo med at han kom til å bære medaljen ved frokostbordet. På spørsmål om det ble Sir Ringo eller Sir Richard opplyste Ringo at det står Sir Richard Starkey på esken medaljen ligger i. – Når kommer du til å bli tiltalt som Sir?, lurte reporteren på. – Vel vi kan jo starte med deg, humret Ringo. Han ville ellers ikke fremme ryktet om at han og de andre hadde tatt seg en sigarett på slottets do da Beatles fikk sine MBE-medaljer. Du finner filmopptak av intervjuet på denne siden.

Ringo viser frem medaljen sin.

Seremonien ble også filmet:

Lenker:
The Daily Mail
BBC

Legg inn en kommentar