Lewisohn – foredrag om 1962

Mark Lewisohn har til hensikt å skrive den definitive biografien om The Beatles. Det blir minst tre bind, og han begynte å jobbe med dette i 2005. Det tok lenger tid enn han hadde forestilt seg. Første bind – “Tune In” – kom omsider ut i 2013 og omhandlet historien frem til 1962. Også veien videre har tatt mye lenger tid enn han opprinnelig så for seg, og forskuddet fra forlaget er brukt opp. Han fortsetter jevnt og trutt å jobbe med bind 2 og 3 parallellt, fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Nå trenger han penger til det daglige brød og prøver å tjene dette ved å holde foredrag. I 2019 var han på turné i England og holdt et foredrag om albumet “Abbey Road”.

Nå skal han ikke på turné, men har tenkt å holde foredrag i Bloomsbury Theatre i London, hvor undertegnede var til stede da han holdt sitt “Hornsey Road” foredrag i samme lokale. Denne gangen skal han gi til beste en del fakta om året 1962, i anledning at det nå er seksti år siden. Det blir 62 fakta om året 1962 og han kaller foredragene Evolver:62. Det blir tre forestillinger 7. og 8. oktober (Billetter via Ticketmaster UK). Videre planlegger han å holde et nytt foredrag hvert år i årene fremover, så i 2023 blir det om året 1963 og så videre. Vi har blitt oss fortalt at Lewisohn vil få foredragene innspilt, og selge billetter til de som ønsker å se det hele via internett. Dette er dog i skrivende stund bare et rykte.

Som en teaser har Lewisohn spilt inn noen filmsnutter med eksempler fra foredragene. De kan du se på hans Twitter-konto. Her er snutt nr 16 fra foredraget, om da Paul McCartney vurderte å ha “Paul James” som artistnavn:

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Det er litt av en Sisyfos-oppgave Lewisohn har begitt seg ut på. Håper han kommer i mål. Problemet er bare at svært mange potensielle kjøpere vil ha falt fra av høy alder innen trilogien foreligger.
    Well well well…

Legg inn en kommentar