Hva skjer med Pauls Europaturné?

Det er mange arrangementer som har måttet avlyses eller utsettes i forbindelse med spredningen av koronaviruset. Ikke minst gjelder dette pop- og rock-konserter. Paul McCartney er en av artistene som har tenkt seg ut på veien i Europa, men må han utsette?

I Frankrike har det gått frem og tilbake. Myndighetene gikk ut med et forbud mot å ha fler enn 5000 mennesker samlet som publikum ut mai, noe som fikk arrangørene av Queen + Adam Lamberts konsert i Paris den 26. mai til å avlyse. Pauls turné skal etter planen også være i Paris den dagen, han skal spille på Paris La Defénse Arena. Så kom det en kontraordre fra myndighetene 7. mars: Forbudet skal kun gjelde til 15. april.

Den franske arrangøren av Pauls konserter i Paris, Lille og Lyon, Jackie Lombard fortviler. Han ble nå nødt til å opprettholde arrangementene, i uvisshet på om det kommer nye bestemmelser. Aller helst ville han bare ha kansellert, det ville forsikringen hans ha dekket. Konsertarrangørene skjønner ingenting, og helsemyndighetene er ikke til hjelp.

Foreløpig har vi ikke fått info om noen kansellerte eller utsatte McCartneykonserter på denne turnéen ennå. Den skal etter planen kulminere i en opptreden som lørdagens hovedartist på Glastonburyfestivalen i England, som i år arrangeres 24. – 28. juni. Arrangørene håper fortsatt at festivalen kommer til å gå av stabelen, og så sent som 13. februar ble hittil siste artist annonsert, Lana Del Rey.

Legg inn en kommentar