Buksene til Lennon

Et par bukser Lennon skal ha eid er blant gjenstandene som skal under hammeren. Foto: Omega Auctions

Omega Auctions har stor Beatles-auksjon tirsdag 24. mars og har lagt ut katalogen, med mulighet for forhåndsbudgivning. I første omgang er det en rekke plater som fallbys, men også en god del memorabilia, autografer og personlige eiendeler.

Den mest personlige eiendelen må vel kanskje være en av John Lennons bukser? De kommer til auksjonen via venner av Cynthia Lennon, forstår vi. Buksene er med andre ord nokså gamle – fra da John og Cynthia fortsatt var gift. Sammen med buksene får den heldige budvinneren bl.a 8 fotografier som viser bukseeierens familie sammen med Cynthia i Lennonparets hus, Kenwood i Weybridge. Buksene forventer auksjonarius å oppnå mellom £2000 og £3000 for, med startbud på £2000

Masser av plater skal også under hammeren, blant annet flere “Let It Be” bokser, julealbumet i britisk pressing, masser av singler og EPer fra Storbritannia, Europa, Japan og USA – til slett ikke så ille startpriser. Denne sveitiske plateklubb- eksportutgaven skal de imidlertid ha mellom £800 og £1200 for.

“Umulig” original sveitsisk eksport plateklubb- pressing av “Help!” fra august 1965 (Odeon SMO 984008).

Også en lavt nummerert britisk utgave av “white album” i mono finner vi blant godbitene i platebunken. Vi presenterer: nummer 18!

White album i mono – nummer 0000018. Foto: Omega Auctions

Den forventer de £4000 – £6000 for, men startbudet er £3000. Så hva går en papirlapp hvor alle fire i Beatles har krotet ned autografene sine på for? £1500 til £2000 forventer auksjonshuset for denne:

Beatles’ autografer med blyant på en krøllete lapp. Foto: Omega Auctions

Syv lots er papirer med fulle autografer, hvorav en fra perioden med Pete Best. De kan også lokke med en Gibson J160-E gitar, maken til den John Lennon brukte på “Please Please Me” og “With The Beatles”. Riktignok har den ingen Beatlestilknytning, men er likevel en sjelden gitar, for startbudet er på £2500.

Det er masse annet her, fra komplette samlinger av de originale Beatles Monthly Books til prøveplater, den indiske 78 rpm utgaven av “A Hard Day’s Night” og Lennons kassettdemoer, så det er moro å bla seg gjennom. Noen av tingene er også ganske nøkternt priset, så selv om du kanskje ikke hadde tenkt å kjøpe noe, så kan det hende du finner noe fristende…

Lenke: Omega Auctions Beatlesauksjon

Legg inn en kommentar