Pauls Norgeskonsert

Foto: Helge Røys Halkjelsvik

Vi er tilbake fra evigunge Paul McCartneys fantastiske konsert på Telenor Arena i Bærum (ikke Oslo, Macca). Konserten har fått meget gode anmeldelser fra både VG, Aftenposten og Dagbladet. Adresseavisa hadde kanskje den mest velskrevne anmeldelsen, og i dag la anmelder Ole Jacob Hoel ut en låt-for-låt gjennomgang av hele konserten.
Pauls fly landet ca 15:30 og underveis fra Gardermoen hadde han et direkte telefonintervju med P4 som ble et innslag i “Midt i Trafikken”. Du kan høre intervjuet her. Da hans svarte limousin ankom Telenor Arena tok det ikke lang tid før han sto på scenen og hadde soundcheck. Flere av NWs medlemmer valgte også å betale seg inn på den eksklusive soundchecken før konserten, og fra Tore Waskaas har vi mottatt hans settliste fra denne:

Snakkeintro
Jam
Matchbox
Honey Don’t
Blue Suede Shoes
Drive My Car
Junior’s Farm
All My Loving
Celebration
Let ‘Em In
Miss Ann
I’ll Follow the Sun
Every Night
It’s So Easy
Midnight Special
Raunchy
Leaning on a Lampost
Ram On
Bluebird
Lady Madonna

Det var også rundt ti personer som sto rett utenfor og kunne høre soundchecken, selv om de ikke så den. Her er lydopptak fra dette: Del 1 (fra Blue Suede Shoes) / Del 2 (fra Every Night). Soundchecken startet kl 16:23 og ble avsluttet 17:30, altså en drøy times oppvarming før en nesten tre timers lang hovedkonsert! Men før dette tok McCartney seg en god pause. Konserten var annonsert å starte kl 19:30, men det eneste som startet da, var “forfilmen”, som rullet og gikk på to skjermer, en på hver side av scenen.

Først kl 20 var det klart for McCartney, og publikum reiste seg forventningsfullt allerede før McCartney hadde vist seg på scenen. Han slentret inn og hilste ordløst på salen, og satte rett i gang med “Eight Days A Week”, noe som sikkert ikke bare gledet en gammel Prima Vera-traver på første rad, men også hele arenaen etter stemningen å dømme.
Vi skal ikke gi til beste noen anmeldelse av hele konserten her og nå, det håper vi dere skriver inn til oss og gjør, men vi må bemerke at vi var gledelig overrasket over en relativt stødig stemme fra den aldrende herren. Ellers virket det som om det var startet et NM i dobesøk og ølkjøp under “Another Day” og “Hope For The Future”. Som vanlig var de siste ti, tyve årenes plater helt uteglemt, bortsett fra den aller siste, “New”. Fra denne fikk vi både tittellåten, “Save Us” og “Queenie Eye”. Her er full settliste:

1. Eight Days A Week
2. Save Us
3. Got To Get You Into My Life
4. Good Day Sunshine
5. Temporary Secretary (forbausende kraftfull!)
6. Let Me Roll It (med Foxy Lady-avslutning)
7. Paperback Writer
8. My Valentine
9. Nineteen Hundred and Eighty-Five
10. The Long and Winding Road
11. Maybe I’m Amazed
12. I’ve Just Seen a Face
13. We Can Work It Out
14. Another Day
15. Hope for the Future
16. And I Love Her
17. Blackbird
18. Here Today
19. New
20. Queenie Eye
21. Lady Madonna
22. All Together Now
23. Lovely Rita
24. Eleanor Rigby
25. Being for the Benefit of Mr. Kite!
26. Something
27. Ob-La-Di, Ob-La-Da
28. Band on the Run
29. Back in the U.S.S.R.
30. Let It Be
31. Live and Let Die (Guns ‘n’ Roses, go home!)
32. Hey Jude

Forbausende mange publikummere gikk ut fra at det ikke ble noe mer og skyndte seg ut av arenaen for å ta fatt på hjemveien.

Ekstranumre:
33. Another Girl
34. Birthday (for Ringo 75 og pappa Jim som ville fylt 113)
35. Can’t Buy Me Love

Igjen var det mange som begynte å gå mot utgangene her.

Ekstra ekstranumre:
36. Yesterday
37. Helter Skelter
38. Golden Slumbers
39. Carry That Weight
40. The End

Settlista fra Oslo, som vi ser byttet han spontant ut “Hi Hi Hi” med “Birthday”. Foto: Geir Paulsen

Når det gjaldt publikummere som ble hentet opp på scenen, så var dette nesten reprise fra Roskilde: Ei jente som ville ha en klem og ei som ville ha signatur på armen for senere tatovering. De heldige denne gangen var Catherine fra Philadelphia og Eirin Elvrum fra Trondheim.
“See you next time”, sa han som vanlig. Blir det om 11 år, så vil han da være 84. På bussholdeplassen på hjemveien hørte vi fra en forbauset ungjente “Jeg ante ikke at han var en rocker!”. Det sier litt om hvilke sanger radioen velger å spille av ham. Dette var et Rockshow – ingen tvil!

Her er noen smakebiter fra VG TV

Her er et amatøropptak gjort av Terje Orvedal av “We Can Work It Out”, Paul som leser opp noen av plakatene folk foran holdt opp, fulgt av “Another Day”.

Kveldsnytt hadde også innslag fra konserten, med intervjuer mad fansen i forkant og litt klipp fra de første sangene. Innslaget kommer 14:47 inn i programmet her.

1 Response

  1. Anonym sier:

    Ikke at det er SÅ nøye, men James "Jim" McCartney var født i 1902 – altså for 113 år siden :-) Mvh Bjørn Henning

Legg inn en kommentar