A Day In The Life – musikkvideoen

I går lastet Beatles* opp hele musikkvideoen til A Day In The Life  (5:21) til sin konto på YouTube! Er dette et tegn på at mer er i gjære??

Tidligere har Beatles kun lastet opp små snutter fra musikkvideoene sine til YouTube, bortsett fra hele videoen til “Real Love”, som ble lastet opp i desember. Denne nye opplastingen er kun tilgjengelig i 480p og i mono, så den er ikke i DVD-kvalitet, men likevel – er dette en forsmak på en kommende samling musikkvideoer?
Opplastingen av denne musikkvideoen var for å feire jubileumet til orkesteroverdubbingen på “A Day In The Life” som ble foretatt 10. februar 1967. Videoen har en 2013 copyright på sluttbildet, noe som kan tyde på at den ble restaurert (igjen) til den musikkvideosamlingen som ble planlagt i 2014.

Tony Bramwell produserte alle Beatles’ musikkvideoer, også denne. Beatles hadde planlagt å lage et TV-program om innspillingen av «Sgt. Pepper» albumet. For dette formålet ble det besluttet å filme innspillingen av orkesteroverdubbingen på sangen «A Day in the Life». En rekke gjester var invitert til studio for innspillingen, disse inkluderte Donovan, Marianne Faithfull, Mick Jagger, Brian Jones, Michael Nesmith, og Keith Richards. Både Beatles og deres gjester, ja til og med orkesteret ble kledd opp i kostymer. Tony Bramwell ble satt til å lede et team på syv personer som med håndholdte kameraer filmet sekvensen for dette TV-programmet.
Ideen om et «Sgt. Pepper» TV-program ble raskt skrinlagt, men opptakene var der, og ble senere redigert sammen med arkivopptak fra andre kilder for til sammen å være musikkvideoen til «A Day in the Life». Dessverre forble «A Day in the Life» usett i årevis – selv om korte utdrag av den ble vist på ulike TV-stasjoner her og der. Kanskje hadde TV-selskapene den uten lyd og visste derfor ikke hva den eksperimentelle filmen skulle illustrere? Kanskje ble den glemt da BBC forbød spilling av sangen fordi de mente det var narkotikareferanser i teksten.
«A Day in the Life» gjenoppsto i den internt viste 1983 dokumentaren «The Beatles on Abbey Road» og senere ble mesteparten av filmen tatt med i «The Beatles’ Anthology» TV-serien og påfølgende hjemmevideoversjoner av denne.

*Når vi snakker om dagens Beatles refererer vi selvsagt til varemerket, ikke til gruppen.

Legg inn en kommentar