Abbey Road konsert i Trondheim

Bassist, sanger og produsent Terje Craig fra Stjørdal har satt sammen en konsert for å feire 50årsdagen til albumet som for alvor vekket musikkinteressen hans – åtte år etter at albumet kom ut.

I denne produksjonen har Craig satt sammen et trøndersk all-star band. Det er lagt mye vekt på soundet og ikke minst vokalharmoniene. Ronald Mortensen er tatt med som rockevokalist. I mange år reiste han Norge rundt som vokalist i bandet Creedence Night. Han har det rocka uttrykket som må til for å bekle John Lennons vokalrolle.

Prosjektet har allerede spilt tre konserter. Premieren var på selveste 50-årsdagen torsdag 26.09 i Vektersalen, Kimen kulturhus, Stjørdal. Utsolgt hus, gode kritikker og topp stemning. De to påfølgende kveldene spilte prosjektet på Vårt Hjem, Steinkjer og på Havna Scene, Levanger. På Levanger var det nok en gang utsolgt.

Erlend Grønseth fra Stjørdal og Steinkjer-baserte Marius Fagervold dekker gitarspillet på albumet. Eminente gitarister/sangere som begge har vokst opp med Beatles på platespilleren. Trommekrakken har Ringo Starr overlatt til Anders Damås, en meget dyktig trommis fra Steinkjer. Paul McCartneys rolle bekles av gutten som ble hekta på Abbey Road i 1977, Terje Craig.

Bandet kompletteres med pianist Frank Scott, keyboardist Anders Myrvold og sanger/percussionist Elen Cath Hopen.

I tillegg til å spille plata i sin helhet får publikum høre noen av låtene som ikke fikk plass på albumet, og i dessuten presenteres noe av historien bak låtene og albumet.

Arrangementet holdes på Nidelven Bar & scene i Kjøpmannsgata 19, 7013 Trondheim. Dørene åpnes 2100 og konsertstart er ca 21.30. Lurt å være tidlig ute, meldes det fra arrangøren.
Billett kr. 200,- + avg.

Legg inn en kommentar