Artikkel om Yoko

John og Yoko i 1972

Dagbladet har videreformidlet en artikkel om Yoko Ono: Yoko Onos hemmelige luksusliv. Dette er en innkjøpt og oversatt sak fra The New York Post, som lokker med ingressen «Rullestol, kunst og en gedigen formue. Slik lever Yoko Ono i dag.»

Artikkelen er grei nok, og har interessante fotos, men baserer seg på uttalelser fra Elliot Mintz, som sist så Ono i februar. Man har heller ikke gitt artikkelen noe nasjonalt tilsnitt, man kunne ha tilføyd at Ono har besøkt Norge flere ganger og holdt utstillinger, og ikke minst: opptrådt på Øya-festivalen! Men dette vet vel Dagbladets sommervikarer intet om.

I Danmark er samme artikkel viderebragt av Berlingske Tidende, og der har man heller ikke lagt seg i selen for å gi artikkelen et litt dansk preg, man kunne ha fortalt at Onos kunstutstilling i Danmark ble holdt i København i 2017-2018. I Danmark er imidlertid artikkelen mye kortere enn i norsk utgave.

Også svenske Expressen nøyer seg med en kortversjon av artikkelen.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Journalistikken er for lengst avgått ved døden! Nå er det mye ukritisk ungdom som herjer. Det viktigste kravet for å få beinet innafor som bladsmører er å være PK og rimelig venstreorientert politisk.
    Ikke mye mangfold ute og går, dessverre!
    Jeg har ikke lest BlaBladet på flere år, men akter å lese artikkelen i NYT.

Legg inn en kommentar