Bilde fra “gjenforeningskonserten”

Pattie Boyd og Eric Clapton giftet seg 27. mars 1979 i USA men holdt bryllupsfesten i sin hage i Hurtwood, England 19. mai samme år.

Nyheten gikk verden rundt den 19. mai 1979 om at Beatles var gjenforent i hagen til Eric Clapton, det ble blant annet nevnt i NRK radios Dagsnyttsending om morgenen 20. mai.

Eric Clapton og Patti Boyd giftet seg i Tucson, Arizona, USA den 27. mars 1979. Men de ville gjerne holde en bryllupsfest for sine venner også, og det gjorde de i hagen til Clapton den 19. mai samme år i Hurtwood i England. Dette var en hagefest hvor gjestene satt på plenen, der det også var reist en scene og rigget til sanganlegg og forsterkere dersom noen skulle finne på å ville underholde.

Paul og Linda McCartney på hagefesten.

Blant gjestene var Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, og ifølge folk som hadde spasert forbi hagen hadde de tre ex-Beatlene en jamsession på scenen sammen med andre musikere, og blant sanger man kunne høre derfra var “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Så seier i hvert fall soga.

Paul, George og Ringo poserer sammen med Lonnie Donegan

Både Eric Clapton og Pattie Boyd har i ettertid sagt at John Lennon senere ringte og lurte på hvorfor han ikke var invitert, da han helt sikkert ville ha kommet!

Mange år etter denne tildragelsen begynte det å dukke opp private bilder som ble tatt i dette selskapet, blant annet ett hvor de tre Beatlesmedlemmene poserer sammen med en helt fra skiffle-tiden, Lonnie Donegan. Noen av bildene er sannsynligvis tatt av Linda McCartney.

Fra bryllupsfesten: Terry Doran (“the man from the motor trade”) sammen med George og Olivia Harrison.

Men ingen bilder har dukket opp fra scenen hvor denne jam-sessionen fant sted – ikke før nå. Ringos sønn Zak Starkey la nemlig 15. juni ut på Instagram et bilde fra denne festen, hvor han selv står på scenen. Han spiller ikke trommer, men gitar. Tromminga tar Jim Capaldi seg av, og Paul McCartney spiller bassgitar.

The Dingalings 1979 #zakstarkey #jimcapaldi #paulmccartney

Selv etter førti år dukker det altså opp bilder fra denne dagen, i form av private bilder gjestene selv har tatt. Kanskje dukker det opp ett med Paul, George og Ringo i aksjon på scenen etter hvert?

Legg inn en kommentar