Det Betales gir seg

Det eldste norske Beatles coverbandet Det Betales legger inn årene, men avslutter med en turné i 2020.

Det ble nettopp postet på bandets Facebook-side, etter 45 år tenker Det Betales at det er på tide å avslutte en lang og kronglete vei som hylles til The Beatles. Før de gir seg vil de legge ut på en landsomfattende turne som de kaller “The End”. Denne vil pågå i hele 2020 og de vil besøke hele landet. “I konserten vil vi hente frem det beste fra The Beatles, og servere det på vår måte, med musikalitet, humor, entusiasme, og ekte kjærlighet til denne fantastiske musikkskatten”, sier Tor Henning Olsen. Dersom noen vil engasjere Det Betales til sitt arrangement eller event, så finner dere kontaktdetaljer for gruppen på deres nettsted, Betales.no.

Bandets historie:

1975: Tor Olsen og Odd Kleven er med i NRK programmet “Ferske fjes”

1976: Det Betales blir dannet, av Torleif Thorsell og 3 andre. Singlen “Kom Gi meg hånda di”/”Fra meg til deg” blir utgitt på Pære records, og bandet gjør noen konserter på østlandet. medlemmene kaller seg Pål McCartherud, Jon Lemon, George Harrisen og Bingo Sterk.

1980: Odd Kleven og Tor Olsen blir invitert med i bandet av Torleif Thorsell, og de tar også med seg trommeslager Tormod Paulsen.

1981: Rosekjelleren i Oslo, bandet spiller en uke med 5 -6 timer hver kveld. Torleif forlater bandet og Tor Olsen tar over driften. Torleif blir erstattet av Jan Rudolf Pettersen, og senere overtar Arne Eriksen på bass.

1983: Liveopptreden på NRK tv i programmet “Husker Du” med programleder Odd Grythe, og platekontrakt med Audun Tylden i Slagerfabrikken. Gir ut singlen “U-båtsangen”/”Det er for sent” på Tomato Records.

1985: Konsert i Oslo konserthus sammen med Beatles legenden Tony Sheridan. Besetningen er skiftet ut med Jon Pettersen på bass og Erik Jensen på Trommer. Erik Jensen og Tor Olsen skriver reisebrev fra Liverpool for Norwegian Wood-bladet.

1987: Tor Olsen og Odd Kleven legger bandet på is, og fortsetter som duoen The Two of us. De lykkes med å få platekontrakt i London og utga albumet “Back in time” under navnet Marquee i 1990. Da Dagbladet omtalte albumet skrev de : The Beatles fra Drammen er ute med ny plate. Da forsto guttene at uansett hva de kalte seg ville de alltid bli hengende med et Beatles stempel. Fra den dagen var de tilbake for fullt med Det Betales med Tormod Paulsen og Arne Eriksen.

1995: Bandet spiller på 15-årsjubileet for Beatlesklubben “Norwegian Wood” på Rockefeller i Oslo i påsken. Beatlesfestival i Liverpool for første gang med konserter på Cavern Club.

1999: Konserter i Polen, hvoretter Tormod Paulsen, Arne Eriksen og Odd Kleven forlater bandet etter turne i Nord-Norge. Ny besetning: Rolf Øyvind Hæg, Magne Frydenlund, Dag Svartskuren og Øyvind Kristoffersen (sønn av Freddy) blir med Tor Olsen på ny turne i Nord-Norge. Uten å ha noe som helst forhold til The Beatles ble de nye medlemmene revet med av Tors entusiasme, og med intense øvelser, fikk de nye gutta det virkelig til å swinge!

2000: Tor melder bandet på til Beatleskonkuranse for liveband i Barcelona, og de reiser for egen regning til Spania for å hente premiepotten på ca 25.000 kr. De andre 5 bandene var spanske og Det Betales havnet sist i konkurransen, men hadde en super opplevelse.

Senere på året spiller de inn Beatles medley 2000 i Hitswille studio i Halden med Thomas Siqveland som produsent.

2001: Via Beatlesfestivalen i Liverpool ble bandet invitert til å spille inn Tor Olsens hyllestlåt til Lennon “Dear John” i Abbey Road studios i London. Låten finnes på albumet “Norwegians would”.

2002: Bandet spiller live i programmet”Den store klassefesten”på NRK Tv.

2003: I Buenos Aires, Argentina avholdes 2 uker med Beatlesfestival hver høst, og Det Betales ble invitert til komme å spille. For egen regning dro Tor Olsen, Magne Frydenlund, Øyvind Kristoffersen og innlånte Sture Bergmann.

2004: Bernt Michael Johansen blir medlem av bandet som bassist, og erstatter Magne Frydenlund.

2007: Det Betales utgir et album med norske poplåter med svenske Peter Nord som produsent. “Guri & en Chevy” ble en liten hit, og videoen har blitt vist ca 100.000 ganger på youtube. Det finnes flere videoer fra albumet “Har du det bra” “Det var våre tider” “Månestråle” og ikke minst “Jaqueline”.

2008: Bandet utgir dobbeltalbumet “Norwegians Would” og deres versjon av Norwegian Wood blir kåret til en av tidenes beste coverversjon gjort av norske artister gjennom tidene. De turnerer rundt i Norge med Tony Sheridan.

2009: Låten Jaqueline blir plukket ut til den polske Melodi Grand Prix finalen, og sammen med et team fra NRK reiser bandet til Warszawa for direkte tv-sending.

2011: Bandet får invitasjon til å spille i Liverpool sentrum sammen med Beatles legenden Tony Sheridan. Det var 50 år siden utgivelsen av “My Bonnie” og byen vil markere dette. Mer enn 40.000 entusiastiske engelskmenn var tilstede på konserten.

2014: Innspilling av albumet “A Hard Days Night”, live i Jukejoint studio Notodden, og unnagjort i løpet av et eneste døgn. (en ekte A Hard Days Night) Seansen ble streamet live av NRK og tilbakemeldinger strømmet på fra hele verden. Bandet har også premiere på showet med samme navn i Drammens Teater ( terningkast 5 ) og fortsetter på teatre og kulturhus over hele Norge.

​2015: Bandet turnerer Norge med forestillingen “Alt fra The Beatles 1966” sammen med Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen. Turneen starter i Sandnes 23. september og de besøker noen av de største kulturhusene i landet. Bandet er gjester i God Morgen Norge hvor de fremfører sin egen versjon av Here There and everywhere som også utgis som single.

​2016: Bandet lager ny konsert “Beatlemania 1967”, hvor musikken fra albumene “Sgt. Pepper” og “Magical mystery tour” presenteres. Høydepunktet på turneen er 2 konserter i Olavshallen i Trondheim sammen med Trondheim symfoniorkester. Bandet spiller inn en egen versjon av Getting Better som gis ut som single.

2017: Beatlemania 1967 fortsetter. Ny forestilling: “Best of Beatles” blir satt sammen og bandet fortsetter å turnere med denne.

2018: Tor Henning Olsen får kreft i halsen og må stå over mange konserter mens han får behandling. En av hans sønner stepper inn på noen av de konsertene som gjennomføres.

2019: Tor er frisk igjen og bandet turnerer som før, med bl.a. konserter på Chat Noir i Oslo i mai. 17. oktober skal de spille der igjen.

Se forøvrig oversikt over bandets kommende konserter på denne siden.

Legg inn en kommentar