Grow Old With Me – med Paul og Ringo

Tar Ringo og Paul en sang av John på Ringos nye album?

Mye tyder på at Ringo på sitt kommende album “What’s my name?” har tenkt å ta for seg John Lennons komposisjon, “Grow Old With Me”, og at trommeslageren har fått med seg tidligere bandkompis Paul McCartney til å synge duett med ham på denne sangen.

Selv rakk aldri John Lennon å spille inn denne sangen på profesjonelt vis selv, han rakk bare å spille inn noen kassettdemoer, blant annet da han komponerte sangen på Bermudas i 1980. En senere demoinnspilling fra parets soverom i Dakotabygningen i New York hadde John på piano og vokal mens en rytmeboks holdt takten. Denne inkluderte Yoko Ono på det posthume albumet “Milk and Honey” som hun utga i 1984.

Paul, George og Ringo skal ha vurdert å spille inn en Beatlesversjon av denne sangen mens de drev med nyinnspillingene av to andre Lennonsanger, “Free As A Bird” og “Real Love” under arbeidet med TV-serien “The Beatles Anthology”. Yoko hadde gitt Paul en kassett med de tre sangene, samt en fjerde sang, “Now and Then”. Den sistnevnte gjorde de et halvhjertet forsøk på å spille inn, men de forsøkte seg aldri på “Grow Old With Me”. Før nå – dessverre da uten George med på laget.

Paul, George og Ringo i 1995

“Grow Old With Me” har likevel levd sitt eget liv etter at den ble publisert som demo, og flere andre artister har spilt den inn. George Martin lagde et orkesterarrangement for den, og en versjon med hans arrangement er inkludert på “John Lennon Anthology” fra 1998, som bakgrunn for Johns demo. Senere kom denne utgaven av sangen også med på samle-CDen “Gimme Some Truth” i 2010.

Kanadiske Peter Randall var førstemann ut til å gjøre en coverversjon av “Grow Old With Me”, på sitt album fra 1990, “Better Times”. På hyllestalbumet fra 1995, “Working Class Hero: A Tribute to John Lennon” gjør Mary Chapin Carpenter en versjon som er ganske lik Johns demo, men den mest kjente versjonen er kanskje Glen Campbells tolkning på albumet “Meet Glen Campbell” i 2008.

Ringos nye album skal etter det Norwegian Wood får opplyst hete “What’s My Name” og kommer i handelen 25. oktober. Følgende sanger er med:

  1. Gotta Get Up (R. Starkey – J. Walsh)
  2. It’s Not Love That You Want (R. Starkey – D. Stewart)
  3. Grow Old With Me (J. Lennon)
  4. Magic (R. Starkey – S. Lukather)
  5. Money (That’s What I Want) (B. Gordy – J. Bradford)
  6. Better Days (S. Hollander)
  7. Life Is Good (R. Starkey – G. Burr)
  8. Thank God for Music (R. Starkey – S. Hollander)
  9. Send Love, Spread Peace (R. Starkey – G. Nicholson)
  10. What’s My Name (C. Hay)

Den nye versjonen av “Grow Old With Me” har vi følgende opplysninger om:
Trommer og vokal: Ringo Starr
Bassgitar og vokal: Paul McCartney
Gitar: Joe Walsh
Piano: Jim Cox
Trekkspill: Allison Lovejoy
Strykere: Rhea Fowler og Bianca McClure på fiolin, Lauren Baba på bratsj og Isiaiah Gage på cello. Strykearr: Jack Douglas og Daniel Cole.

Legg inn en kommentar