John Lennon på Hit Factory, 1980

Stillbilder fra video av John Lennon i platestudioet, 1980

I går kunne vi endelig se levende bilder fra videoen av John Lennon som er i ferd med å spille inn “I’m Losing You” på Hit Factory Studio i New York. Den 19. august 1980 filmet regissør Jay Dubin John Lennon & Yoko Ono i den hensikt å lage musikkvideoer for å promotere det kommende albumet “Double Fantasy”. Innspillingsøkter for “I’m Losing You” og Yokos “I’m Moving On” ble filmet. To videokameraer ble benyttet, og det ble lagret på 1-tommers videobånd. Opptakene ble ikke gjenopptatt etter denne dagen, og videoene fra de to kameraene ble ikke redigert sammen.
Ifølge Lennon selv var han ikke fornøyd med opptakene, og skal ha forsøkt å drukne videobåndene i badekaret sitt. Dette er enten fiksjon fra Lennons side, eller videobåndene har overlevd vannbadet. Dette skal være siste gang film dokumenterer Lennon i ferd med å skape musikk, og har aldri tidligere blitt vist. Rundt 10 sekunder fra opptakene som ble gjort under “I’m Moving On” ble benyttet i en dokumentar om Yoko Ono med tittelen “Yoko Ono: Then & Now”, utgitt på VHS i 1984 og også TV-sendt på NRK den gangen med Petter Nome som kommentator.

I går lastet Revolver Records & Video opp en versjon av den i 1998 “tegnede” musikkvideoen til “I’m Losing You”, og klippet inn i denne er opptak fra det sekundære kameraet av John Lennon som synger og frenetisk spiller på sin futuristiske Sardonyx gitar i 1980. Lenke til videoen.
Denne videoen viser Lennon som aggressivt spiller på denne gitaren, men det er også et par ganger vi får se ansiktet hans. Han har fortsatt langt hår, og har på seg Yokos caps. Det er i ettertid trist å se Lennon så opprømt og spillekåt når vi vet hva skjebnen hadde i vente. Revolver Records & Video har benyttet feil opptak til å dubbe denne videoen, det faktiske lydsporet til filmen av John Lennon finnes bl.a. på HMC sin bootleg “Oddities 3”.

Mange har nektet å tro at dette opptaket i det hele tatt eksisterer, men nå kan vi bevise at de tok feil. Vi kan bare håpe på at det eksisterer mer, og at vi får anledning til å se dette en gang i fremtiden. Ryktene sier dog at alt som finnes er tyve minutter fra kamera to, hovedkameraets opptak er tapt.

Du kan lese mer om den sjeldne gitaren Lennon spiller på GuitarPlayer.com.

Legg inn en kommentar