Lennon og McCartney på Mammutsalg

Paul McCartney: Bak scenen av Howard Sounes, til norsk ved Tom Thorsteinsen, nedsatt fra kr 399,- til kr 99,-. Komplett biografi om Paul McCartneys liv før, under og etter The Beatles. Sangene, platene, kollegene, kjærestene og ektefellene. Paul McCartney er den mest suksessrike populærkomponisten gjennom alle tider, med ansvar for over 50 hitlåter. Som medlem av The Beatles ble han et ikon for flere generasjoner musikkelskere over hele verden. Sammen med John Lennon, George Harrison og Ringo Starr revolusjonerte han popmusikken på 1960-tallet. Han er antakelig den mest berømte person i verden i dag. Denne boken følger Paul fra fødselen under bombingen av Liverpool i 1942, gjennom oppveksten, tiden med The Beatles, først i Hamburg og deretter under den enorme suksessen som har fått betegnelsen “Beatle-mania”. Så får vi høre om gruppen Wings og Pauls senere karriere som soloartist. I en alder av 71 år er Paul McCartney fortsatt en av verdens mest populære live-musikere. Ikke minst får vi et innblikk i Pauls McCartneys forhold til kvinner, fra de første kjærestene og forlovelsen med Jane Asher til det lange og lykkelige ekteskapet med Linda Eastman og det korte og ulykkelige med Heather Mills. I dag er han gift for tredje gang, nå med Nancy Shevell. Biografen Howard Sounes har snakket med over 200 personer som har kjent eller jobbet med Paul McCartney gjennom over 50 år, og leverer et usminket portrett av den kanskje mest berømte popartisten gjennom alle tider. Illustrert med fotos fra hele karrieren, og med den mest komplette diskografien som er laget over hans produksjon. Lenke til Mammutsalget.

Brev fra John Lennon av Hunter Davies, til norsk ved Torgrim Eggen. Nedsatt fra kr 399,- til kr 129,-. Boken inneholder rundt 250 av John Lennons brev, postkort og notater. Nærbilde av en av musikkhistoriens største stjerner. Denne boken inneholder rundt 250 brev, postkort, telegrammer og notater som John Lennon skrev til familie, venner, fans, fremmede, aviser, organisasjoner, vaskehjelpen og advokater. Brevene er morsomme, poetiske, kloke eller sinte. De er organisert kronologisk og har en kort forklarende innledning som gir leseren innblikk i hvem adressaten var og i hvilken sammenheng brevet ble skrevet. Hvert dokument er avfotografert i farger ved siden av oversettelsen, for å yte Lennons hyppige drodlerier og tegninger rettferdighet. Brevene forteller historien om hans liv med hans egne ord – fra 1950-årene og frem til den tragiske slutten i 1980. Brevene tegner også et bilde av Lennons samtid – de optimistiske, svingende og revolusjonære 60- og 70-årene som allerede synes så fjerne fra vår tid.
Om forfatteren: Hunter Davies (født 1936) er en mangfoldig britisk forfatter og journalist. Han har blant mye annet skrevet den eneste autoriserte biografien om The Beatles, utgitt første gang i 1968.
Lenke til Mammutsalget.

Bøkene kan forhåndsbestilles fra Notabene, og hentes i din nærmeste Notabene bokhandel.

1 Response

  1. Anonym sier:

    Er McCartney-boka noe å ha? Jeg mener, er den full av løgner og oppspinn, eller er det ei bok verdt å lese?

Legg inn en kommentar