Louise Harrison

George Harrisons søster Louise har gått ut av tiden, 92 år gammel.

George Harrisons søster Louise Harrison døde fredelig søndag 29. januar 2023 i en alder av 92 år, i sin omsorgsbolig i Florida.

George Harrison var den første beatlen som besøkte USA, i 1963. Sammen med sin bror Peter dro han for å besøke sin søster, som var gift i USA og bodde i Benton, Illinois. Hun var født 16. august 1931, og forlot Liverpool da hun giftet seg i 1955. Hun og mannen Gordon bodde en stund i Inverness i Skottland, men han jobbet som ingeniør innen gruvedrift, og familien flyttet allerede i 1956 til Canada og senere til Peru før de til slutt havnet i Benton i september 1963. Kort tid etter fikk hun altså besøk av sine lillebrødre Peter og George.

I 1963 promoterte Louise Beatles til alle mediekilder i Benton-regionen som var klare til å lytte, før de slo gjennom i USA. Hun sendte sangønsker til radio- og TV-stasjoner, sendte brev, ringte og skrev detaljerte brev til Brian Epstein og ga ham råd om hvordan bandet kunne slå an på det amerikanske markedet.

Da Beatles ankom USA i februar 1964, ble George syk og Louise pleiet ham på hotellet. Under øvelsene foran Ed Sullivan Show måtte Beatles ha en stand-in mens George lå syk på hotellet. Heldigvis ble han frisk nok til å stille på selve TV-innspillingene og to konserter.

George og søsteren.

Louise skrev boken “My Kid Brother’s Band A.k.a. Beatles!” i 2014. Du kan lese om den og Louises historie i en artikkel som sto i Norwegian Wood nr 141.

Da hun ble 60 år gammel begynte George Harrison å sende henne penger, $2000 i måneden. Etter at han døde stoppet disse overføringene. Louise kom godt overens med Harrisons første kone Pattie, men har ingenting til overs for Olivia, Georges enke. Da George var innlagt på et sykehus i New York kort tid før han døde, besøkte Louise den elleve år yngre broren og de tok farvel med hverandre.

Bror og søster i Friar Park i 1976.

Lou etterlater seg datteren Leslie og barnebarnet Tory, og svigerdatteren Carol, barnebarnet Robert og oldebarnet Gunner. Hun etterlater seg også sin bror, Harry og svigerinne Irene, samt en rekke søskenbarn, nieser og nevøer, deriblant Georges sønn Dhani Harrison.

Louise Harrison feiret sin 90-årsdag med kake 16. august 2021.

Den eneste gjenlevende av George Harrisons søsken er Harold “Harry” Harrison (f. 1934), som også begynner å dra på årene.

Legg inn en kommentar