McCartney planlegger musikal

Pauls egen musikalfilm, “Give My Regards To Broad Street” i 1984 var ingen suksess.

Sir Paul McCartney skal lage musikal av Frank Capras filmklassiker “It’s A Wonderful Life” kan BBC melde.

McCartney jobber med en sceneversjon av julefilmklassikeren “It’s A Wonderful Life” (norsk tittel: “Livet er vidunderlig”) med Jimmy Stewart fra 1946. Filmen handler om en suicidal mann, George, som blir reddet av at en engel, Clarence, i en gammel manns skikkelse tar ham igjennom en tilværelse hvor han ikke finnes, og viser ham hvordan verden ville ha vært uten ham. Ligner litt på ideen bak den nye filmen «Yesterday» sier du? Verden uten George kontra verden uten Beatles.

Musikalen skal etter planen ha premiere i 2020 ifølge produsent Bill Kenwright. Lee Hall som skrev manuset til Elton John-filmen “Rocket Man” samarbeider med Paul om manus og sangtekster.

Dette er ikke første gang Capras film blir musikal, en versjon med tekst og musikk av Sheldon Harnick og Joe Raposo debuterte i 1986, ble gjenopplivet i 1991 og igjen fremført off-Broadway i 2006 men hadde aldri stor suksess. En nyere versjon er for tiden på turné i kirker og skoler i USA, den har musikk og tekst av Keith Ferguson og Bruce Greer.

Men Bill Kenwright hadde planer om å lage musikal av filmen før de andre versjonene, og skrev tidlig i sin karriere til Capra for å forhøre seg om rettigheter. Han fikk et høflig håndskrevet avslagsbrev tilbake, men flere tiår senere ble han helt ut av det blå tilbudt rettighetene til å lage sin egen sceneversjon.

Paul McCartney har sendt demoversjoner av sangene til Kenwright, og denne har uttalt at de overskred forventningene han hadde hatt på forhånd. “Sangene tar deg steder du ikke hadde forventet. De høres enkle ut, men det er et bedrag. Det er Pauls genialitet.”

På demo CD’en portretterer Paul alle rollene, fra hovedpersonen George Bailey til kjeltringen Mr. Potter og spiller endog litt hørespill. Det er mer enn 10 ferdige sanger.

“It’s A Wonderful Life” var ingen umiddelbar hit da den debuterte på kino, men i årenes løp har den blitt en juleklassiker uten like da den begynte å gå på TV etter at rettighetene var utløpt, i 1976. The American Film Institute har anerkjent den som en av de 100 beste filmene som er lagd i USA.

Kilde BBC News

Les mer: PaulMcCartney.com

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Vel. Så lenge han lar andre og mer kompetente folk til å gjøre det som ikke har med musikk å gjøre, så kjør på. For all del…

Legg inn en kommentar