Med Lennon og McCartney fra 2018 til 2019

Godt nytt år! Det ble en avslutning på 2018 og en innledning på 2019 i Lennon og McCartneys ånd. NRK 2 viste nyttårsaften dokumentarfilmen “John & Yoko – Above us only sky” (forøvrig også slagordet til John Lennon Airport i Liverpool), som omhandlet innspillingen av albumet Imagine og forholdet mellom John og Yoko, kommentert av en del av de som hadde vært tilstede den gangen. Programmet, som forøvrig for første gang ga oss et glimt av John og Yokos film “Clock”, ble også sendt i reprise første nyttårsdag og skal igjen gå i reprise på NRK 1 ved midnatt lørdag 19. januar 2019. Du kan også se programmet på NRKs nett-TV, der det vil være tilgjengelig helt frem til mandag 14. desember 2020. Her er lenken til nett-TV versjonen: John & Yoko – Above Us Only Sky. Obs, den er kun tilgjengelig i Norge fra Nrk. Er du i et annet land må du se den fra en annen nett-TV. I Danmark er den således tilgjengelig herfra.

Så, ved midnatt slapp Paul McCartney en ny sang som start på det nye året, “Get Enough” fra innspillingene for “Egypt Station”. Sangen er ikke med på de forskjellige utgavene av albumet, men kanskje kommer den på luksusutgaven som tidligere var bebudet i oktober, men som har blitt utsatt og er ventet å komme ut i år.

McCartney slapp sangen på YouTu´be Music, på Apple Music, Spotify og andre strømmetjenester, og den har vært kontroversiell blant fansen. Meningene er delte, og mange er negative på grunn av utstrakt bruk av såkalt “autotune”, et verktøy som gjør at man kan korrigere falsk sang slik at den kommer i riktig tone. McCartney gjør bruk av teknikken på ekstremt vis, a la slik Cher gjorde det i sin populære “Believe” fra 1998 hvor hun var pioner i denne måten å benytte teknikken på. Etter at andre begynte å bruke samme effekt, ble den gjerne betegnet som “Cher-effekten”.

Og med dette erklærer vi 2019 som åpent! Hva dette året ellers vil bringe av Beatles-opplevelser får vi bare gjette på…

1 Response

  1. Winston o´Boogie sier:

    Tusen takk for info, Roger! Godt nyttår til deg og dine fantastiske beatlessider!
    Må innrømme at jeg likte det gamle designet svært mye bedre, men blir nok vant til dette også.
    Jeg fant den nye sangen til Macca på Twitter og kan ikke si jeg ble imponert! Forferdelig at en stemme kan detoriere så mye som hans!
    Gleder meg til Back To The Egg og spesialutgaven av denne. Det er mitt favorittalbum av Macca.

Legg inn en kommentar