Mer farget vinyl fra Paul

En hel bataljon nye utgivelser på farget vinyl er på vei.

Mer farget vinyl fra McCartney på vei, blant disse en 21 – spors versjon av konserten i platebutikken Amoeba fra 2007. Utgivelsene kommer også på 180 grams svart vinyl, CD og digitalt.

12. Juli kommer det et knippe album fra Paul McCartney, og ett av disse er en utvidet versjon av konsertopptakene fra Los Angeles i 2007.

AMOEBA GIG:


“Amoeba Gig” er første komplette offisielle plateutgivelsen av Pauls gratis overraskelseskonsert på Hollywoods platebutikk Amoeba Music den 27. juni 2007. Samme år ga han ut fire sanger fra konserten på en 12-tommers EP. To av disse ble nominert til Grammypris i 2008: “That Was Me” for Best Male Pop Vocal Performance og “I Saw Her Standing There” for Best Solo Rock Vocal Performance. På radio gikk det noen programmer hvor det ble spilt enda flere sanger fra konserten, ti sanger på radioprogrammet “Morning Becomes Eclectic” i Los Angeles i september, men NRK radio P1 sendte faktisk 14 av sangene i november, og ikke nok med det: Nrk la de ut på nettet og lagde en engelskspråklig nettside slik at alle i hele verden kunne laste de ned!

I januar 2010 ble det utgitt en CD fra konserten, “Live in Los Angeles” med 12 spor, og den ble gitt vekk gratis av søndagsavisa til Daily Mail i Storbritannia. Den fikk man også selvsagt tak i, offisiell er offisiell.

I november 2012 ble de 12 sangene fra Daily Mail – CDen tilgjengeliggjort som mp3-filer til betalende premium-medlemmer av PaulMcCartney.com i en kort periode. Ordningen med premium-medlemskap ble senere avviklet.

Men nå kommer det altså en offisiell dobbel-LP på både farget og svart vinyl, samt en CD-utgivelse av hele konserten. Dermed blir sanger som “The Long And Winding Road,” “I’ll Follow The Sun,” “I’ve Got A Feeling,” “Calico Skies,” “Matchbox,” og “Baby Face” tilgjengelig for første gang fra konserten, og i tillegg inkluderer LP et eksklusivt lydprøveopptak av “Coming Up.”

Her er sporliste for Amoeba Gig (LP)
A1. Drive My Car
A2. Only Mama Knows
A3. Dance Tonight
A4. C Moon
A5. The Long And Winding Road
A6. I’ll Follow The Sun

B1. Calico Skies
B2. That Was Me
B3. Blackbird
B4. Here Today
B5. Back In The USSR
B6. Nod Your Head

C1. House Of Wax
C2. I’ve Got A Feeling
C3. Matchbox
C4. Get Back

D1. Baby Face
D2. Hey Jude
D3. Let It Be
D4. Lady Madonna
D5. I Saw Her Standing There
D6. Coming Up [Soundcheck]

Amoeba Gig er nylig remikset av Pauls lydtekniker Steve Orchard. Den er tilgjengelig som dobbel-LP på farget vinyl i begrenset opplag (LP1 – klar vinyl, LP2 – gyllenbrun transparent). I tillegg tilgjengelig på CD og 180g svart vinyl. Den blir også tilgjengelig digitalt på strømmetjenester.

Lenke: Platekompaniet

PAUL IS LIVE:
Denne ble i sin tid innspilt under USA og Australiadelene av det som gikk under tittelen “The New World Tour” i 1993. Det kom også ut en konsertvideo i samme slengen, og der kunne vi se noen av våre norske medlemmer i videoopptak som stammet fra Frankfurt, der Paul holdt et par prøvekonserter som klubben arrangerte tur til. Dette blir en fin anledning for de som kun har denne fra før av på CD til å skaffe seg den flotte vinylutgaven av albumet, som parodierer Beatles’ “Abbey Road”-cover, samtidig som det peker nese til “Paul er død”-teorien. I 1993 var det en kvinnelig filmskaper som syslet med planer om å lage en film basert på “Paul er død”-teorien, og det var dette som ansporet Paul til å svare med sitt “Paul is live”-album. Filmen ble det derimot aldri noe av. “Paul Is Live” har nylig blitt remastret i Abbey Road Studios og vil utgis i begrenset opplag på farget vinyl, i tillegg til de andre formatene.

Lenke: Platekompaniet

CHOBA B CCCP:
Denne ble innspilt live i studio (tittelen er russisk for “Back In The USSR”) og ble utgitt kun i Sovjetunionen i 1988, som Pauls vennlige gest til russerne under den kalde krigen som pågikk på den tiden. Gesten må ha funket eksepsjonelt godt, for snart ble Sovjetunionen oppløst og jernteppet forsvant sammen med Berlinmuren. Sangene ble innspilt over to dager i studio, og musikerne ble plukket fra øverste hylle. Dette var på en måte Pauls svar på John Lennons “Rock’n’Roll” LP fra 1975, der konseptet var å gå tilbake til røttene og spille musikk fra femtitallet som Beatles hadde covret da de startet opp karrieren i Hamburg i 1960. Til sammen 22 sanger ble innspilt, og en av de som ikke kom med på platen var en versjon av The Beatles’ egen “I Saw Her Standing There”. Choba B CCCP var et dypt personlig album og en måte å anerkjenne fans som hadde støttet ham og The Beatles siden begynnelsen på. “Da jeg var veldig ung spurte jeg faren min om folk ønsket fred,” forklarte Paul på den tiden. “Han sa til meg, ‘Ja folk overalt ønsker fred – det er vanligvis politikerne som skaper problemer.’ Det virket alltid for meg som at måten Beatlesmusikken ble beundret på i Sovjet understreket dette poenget, at folk verden over har veldig mye felles. Ved å utgi denne platen eksklusivt i Sovietunionen rekker jeg en fred- og vennskapshånd til det russiske folk.” Choba B CCCP ble utgitt i resten av verden i 1991, etter at Sovjetunionen ble oppløst.
Som de andre albumene i denne runden med utgivelser har også Choba B CCCP nylig blitt remastret i Abbey Road Studios og sporlisten vil følge den opprinnelige 11-spors russiske utgaven. En litt merkelig beslutning, for en 13-spors utgave ble utgitt som andreopplag i Sovjetunionen like etter at 11-sporsversjonen kom ut, og det var også 13-sporsutgaven som ble utgitt i resten av verden i 1991.

Lenke: Platekompaniet

WINGS OVER AMERICA:
Det er sjeldent at et konsertalbum som i tillegg er trippelt finner veien til førsteplassen på Billboards albumliste, men etter å ha reist rundt i USA og slått Beatlesrekorder i publikumsantall, dokumenterte “Wings Over America” lydsiden av noe som var kanskje det mest spektakulære rockeshowet hva når det gjaldt lyd, lyseffekter og ikke minst eksplosjoner til da. Paul og denne utgaven av Wings spilte på denne turneen for mer enn 600 000 publikummerne i løpet av de 31 konsertene i USA og Canada. Wings besto foruten Paul av Linda McCartney, Joe English, Denny Laine og Jimmy McCulloch, og dette skulle også bli den eneste nord-Amerikanske turnéen til bandet. Denne og andre utgaver av Wings har spilt i England og Europa, men dette var altså den eneste Wingsturnéen i  USA og Canada. Og Paul hadde ventet, for han hadde hatt en litt røff start på solokarrieren, og med Wings, men etter å ha hatt listetoppende album med “Red Rose Speedway”, “Band On The Run”, “Venus And Mars” og “At The Speed Of Sound” lå Amerika for hans føtter. Dette var jo med andre ord Pauls første USA-turné siden Beatles, og den er også utgitt på DVD under tittelen “Rockshow”. Turnéen var også innom våre hjemlige trakter allerede før den nådde USA, nærmeste sted man kunne dra fra Norge og se denne utgaven av Wings var på Falkonerteatret i København den 20. og 21. mars 1976. “Wings Over America” ble jo remastret og nyutgitt i 2013 som en del av Paul McCartney Archive Collection serien, så den har ikke trengt noen ny remastring i forbindelse med denne nyutgivelsen.
Amerikanerne har reagert over fargevalget på denne saken, rødt og blått ja vel, men grønt? De ville nok ha foretrukket hvitt, slik at utgivelsen var i overenstemmelse med det amerikanske flagget. Nyutgivelsen både på farget og svart vinyl vil også inneholde den originale souvenirplakaten som medfulgte originalutgivelsen.

Lenke: Platekompaniet

Pakken med fargeversjonene av disse albumene er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra udiscovermusic.com

2 Responses

  1. Beatle-Joe sier:

    Er det plateselskapet som er så jævla grådig eller er det Paul?

  2. admin sier:

    Det merkes at han er tilbake på Capitol! :-D

Legg inn en kommentar