Norsk pianist tolker Beatles

Pianisten Helge Iberg tolker Beatles på denne nye utgivelsen fra NXN Recordings.

En norsk pianist tolker Beatles på et nylig utgitt album. Her finner vi både jazz og mer klassisk-inspirerte pianostykker basert på sanger av The Beatles. “The BLACK on WHITE album” er tilgjengelig fra Spotify, Tidal, Apple Music, iTunes, deezer, Amazon Music og Soundcloud. Det kan også kjøpes på CD.

Helge Iberg tolker Beatles

Utgivelsesdato var 25. mars og søndag 27. mars var det releasekonsert i Marmorsalen på Sentralen i Oslo, hvor publikum fikk hvert sitt eksemplar av CDen inkludert i billettprisen.

Iberg har følgende å si om albumet:

The Beatles satte varige spor i min barndom og tidlige ungdom. Sangene deres hadde stor spennvidde melodisk og harmonisk og åpenbarte ny bevissthet og sterke ideer i populærmusikken. At mange sanger har blitt “standardlåter”, skyldes nok at de er sterke nok til å leve sitt eget liv utenfor den “artistiske auraen” som de fødtes inn i. Men, der eksempelvis Stevie Wonders geniale låtskatt er sterkt innvevet i hans avanserte harmonisering og ikoniske groover, er låtporteføljen til The Beatles mer tilgjengelig for personlige intervensjon og stilmessige utfordringer. Min gjenskaping av noen ikoniske låter er preget av jazz- og klassiskinspirerte ideer, men vektlegger den “sangbare naiviteten” som trengs for å ivareta musikkens dype menneskelige appell. Stoffet i seg selv er eviggrønt levende, men kan bare begrunnes gjennom musikalske grep som bør overraske og “glede”, og helst uten å være kunstferdige.

Sporliste: Blackbird, Yellow Submarine, Eleanor Rigby, Lady Madonna, Michelle, Ob-La-Di, Ob-La-Da, And I Love Her, Mother Nature’s Son, Come Together, Here Comes The Sun, She’s Leaving Home, Nowhere Man.

I forkant av albumutgivelsen ble det også utgitt flere digitale singler, med dertil tilhørende grafisk kunstferdige omslag.

Michelle

Helge Iberg har skrevet kammerverk, orkestermusikk, solokonserter, vokalverk, opera og musikaler. Hans pianostil gjenspeiler jazzmusikerens spontanitet og komponistens respekt for form og uttrykk. Han har også utgitt 2 bøker og en rekke essays/artikler om kultur/samfunn/kunst. Helge Iberg har mottatt Musikkforleggerprisen 2020, Spellemannprisen 2019, Årets verk og tekst, Nopa 1991, PRIX ITALIA 1990, og vært nominert til Edvard-prisen i 2020, 2016, 2000 og Spellemannprisen i 1991 og1994.

 

Legg inn en kommentar