Ny bok om Bestebra

Pauls kommende barnebok har publiseringsdato 2. september 2021.

Det ser ut at til tross for vår anmelders lunkne mottagelse av Paul McCartneys barnebok “Hei Bestebra”, så har boken vært en såpass stor suksess for forlaget at oppskriften gjentas. Bok nummer to er nemlig annonsert, og det er samme forfatter og tegner som står bak også dette nye prosjektet. Så får vi se da, om også denne blir oversatt til norsk og mange andre språk, slik forrige bok ble.

På engelsk het den “Hey Grandude!”, Paul McCartneys første i det som nå tegner til å bli en serie, og ble utgitt i september 2019. Boken var en av New York Times bestselgere og solgte 300 000 eksemplarer over hele verden, og er hittil oversatt til 32 språk. Den introduserte en magisk bestefar – på engelsk Grandude – som ble inspirert av kallenavnet Pauls egne åtte barnebarn ga ham. På norsk ble den til “Hei Bestebra!”

I den nye boken, på engelsk “Grandude’s green submarine” fortsetter eventyrene til Grandude og barnebarna hans mens de legger ut på en søken etter å finne sin musikkelskende bestemor, Nandude!

Paul var sikkert litt redd for å plagiere seg selv om han hadde latt Bestebras ubåt være gul? I likhet med forrige bok er også denne nye barneboken illustrert av Kathryn Durst.

Paul McCartney sa: “Jeg er veldig fornøyd med hvordan HEY GRANDUDE! ble mottatt, da dette var en veldig personlig historie for meg, og som feiret Grandudes overalt og deres forhold og eventyr med barnebarna. Jeg elsker at det har blitt en bok som er lest for barnebarn ved leggetid over hele verden. Jeg sa alltid at hvis folk likte den første boka og hadde appetitt på mer, ville jeg skrive noen flere opplevelser for Grandude – så han er tilbake og denne gangen med sin spesielle oppfinnelse, Grandudes grønne ubåt! ”

Illustratør Kathryn Durst sa: “Jeg er så begeistret over å samarbeide med Paul igjen om “Grandude’s Green Submarine”. Jeg tror dette er eventyrboken vi alle trenger i løpet av denne tiden, når alle sitter fast hjemme og lengter etter å reise til spennende nye steder. Jeg likte veldig godt å tegne den nyeste figuren i boken, Nandude, spesielt fordi vi begge deler en kjærlighet til å spille trekkspill! ”

Boken har utgivelsesdato 2. september 2021.

Legg inn en kommentar