Ny dansk bok om Beatlesbesøket der i 1964.

Knud Ørsted: Beatles i København 4.6.64

Beatles i København – 4.6.64
Av Knud Ørsted
Sidetall: 104
Innbundet
Grafisk design: Michael Jensen
Utgitt: 07.11.14
ISBN: 9788792894793
BOKOMTALE: av Poul Nowack‎ 

‘Yeah Yeah, som å føle Beatles-suset igjen’!

Det var den følelsen som strømmet gjennom mine beat-årer, da jeg fikk den nye boken, ‘BEATLES I KØBENHAVN 4.6.64’ av Knud Ørsted, i hånden.

Boken er på 104 sider, spekket med utrolig stemningsfylte, nærværende og dragende svart/hvitt fotografier, tatt av den dengang kun 23 årige Knud Ørsted, fra den store B-dagen i KB Hallen. De ikke tidligere viste fotografiene fra Beatles eneste konsertdag i Danmark følger og dokumenterer forløpet med den forventningsfulle stemningen opp til Beatles ankomst, tenåringsforventningene og forløsningen under begge konserter, og til det legendariske bandet reiste dagen etter.

Ørsted innleder med en fin, stram og informativ bakgrunnstekst, som dels forteller hvordan han fikk muligheten til å følge Beatles så tett, hvordan det gikk til at Beatles kom til København, beskrivelse av stemningsforventninger, selve dagen og konsertene, neste dags morgen og avreisen.
Deretter føres vi via de skjønne bildene kronologisk gjennom forløpet, og det suppleres fint med avisomtaler, Beatles-programmet til konsertene, Jørgen Leths anmeldelse i Politiken osv, og Jørgen de Mylius runder det hele av.

Boken må være et must for de som var så heldige å oppleve dette, men også for alle oss som ikke var der, for man sitter som nevnt med en følelse av ‘liksom å ha vært med’.
Boken koster 200,- Dkr. og kan nå bestilles fra Forlaget Strandberg Publishing.

Lenke: www.strandbergpublishing.dk

Legg inn en kommentar