Ny dokumentar om det siste året til John Lennon

Det siste året av John Lennons liv skal settes under lupen i en ny dokumentarfilm for å markere 40 – årsjubileet for hans død.

Dokumentarfilmen “John Lennon: The Final Year” fra Reda Films vil granske musikerens liv i 1980 før han ble tragisk myrdet i en alder av 40 utenfor sitt hjem i Dakota-bygningen i New York City den 8. desember 1980.

I 1980, ti år etter splittelsen av The Beatles, dukket Lennon opp fra en fem års hvilepause fra platebransjen for å gi ut albumet “Double Fantasy”, som inneholdt sanger som bl.a. ble komponert under hans tur til Bermuda og sanger skrevet og fremført av kona Yoko Ono. Under innspillingen av albumet spilte han også inn flere sanger, disse ble utgitt på den posthume oppfølgeren “Milk and Honey” i 1984. Den nye dokumentaren vil inneholde aldri tidligere vist arkivmateriale og intervjuer med folk som tilbrakte tid med ham i løpet av året 1980.

Dokumentaren blir produsert av Reda Films Scott L. Reda og Mark L. Reda, og produsenten er Kenneth Womack, en Beatles-forfatter hvis bok “John Lennon 1980: The Final Days in the Life of Beatle John” vil bli utgitt på Lennons bursdag 9. oktober 2020. Da ville han ha blitt 80 år om han hadde fått leve. Dagen vil også bli markert på forskjellig vis her hjemme, bl.a. er Beatlesfestivalen på Beitostølen i år lagt til 9. og 10. oktober.

Lilla Hurst, co-administrerende direktør i Drive, sa: “Denne banebrytende filmen gir eksklusiv tilgang til mennesker som var en del av John Lennons liv i løpet av det siste året hans og kaster lys over en del av livet hans som ikke tidligere har blitt avslørt. Vi ble fascinert av denne historien så snart den ble brakt til oss, og vi ser frem til å lansere filmen til innholdsbransjen.”

Mark L. Reda, kreativ direktør for Reda Films la til, “Du tror du kjenner historien til John Lennon, men dette er den bemerkelsesverdige sanne historien til det siste året til Beatle-legenden.”

Den britiske distributøren Drive har hånd om det internasjonale salget av filmen, og skal starte samtaler med globale kringkastere og strømmeplattformer på det kommende Realscreen-markedet i New Orleans.

Kilde: Deadline.com

1 Response

  1. Beatles-Joe sier:

    Svært trist, men denne må jo sees! Hold lommetørkledet klart. Husker denne morgenen (norsk tid) godt. Vet akkurat hvor jeg var da jeg hørte om drapet på radio. De annonserte sakene de skulle ta opp i nyhetssendingen, og nevnte ikke en gang hvilken beatle det gjaldt!

Legg inn en kommentar