Ny dokumentar om Lennons romanse med May Pang

John Lennon var sammen med May Pang i all offentlighet i de 18 månedene han var separert fra Yoko Ono.

Mange fans har varierende oppfatninger om May Pang når det gjelder hennes gjenfortelling av tiden som John Lennons kjæreste mens han var separert fra sin kone, Yoko Ono. Lennon selv omtalte disse atten månedene av sitt liv offentlig som «the lost weekend» etter boken og filmen med samme navn. John var sammen med Pang ikke bare da paret bodde i Los Angeles en stund, men de flyttet også tilbake til New York, og bodde sammen i en leilighet på Manhattan. Lennon hadde det med å nedsnakke denne perioden offentlig, men ikke privat. Nå kommer en film om kjærlighetsforholdet mellom John og May, en film som vi regner med ikke er godkjent av Yoko Ono.

Journalisten Larry Kane skrev en omfattende biografi om Lennon (lenke til Amazon) som beskrev “Lost Weekend”-perioden. I samtale med Kane, som han hadde kjent siden den første Beatlesturneen i USA, forklarte Lennon følelsene sine rundt tiden med Pang: “Du vet Larry, jeg kan ha vært lykkeligere enn jeg noen gang har vært… Jeg elsket denne kvinnen (Pang), jeg lagde vakker musikk og ble så fucked up med sprit og dritt og hva som helst.”

Men etter at paret flyttet til New York, sluttet John å drikke og konsentrerte seg om plateinnspillinger. I løpet av tiden med Pang var Lennon veldig aktiv, og produserte albumet “Pussy Cats” for Harry Nilsson, samarbeidet med David Bowie og Elton John, gjenopplivet vennskapet med Paul McCartney, spilte inn “oldies”-albumet sitt og “Walls and Bridges” og begynte å ta seg av sønnen Julian Lennon mye mer. John og May planla å besøke Paul McCartney i New Orleans i februar 1975, da Wings var i den byen for å spille inn sitt nye album, “Venus and Mars”, men dagen før de skulle reise, flyttet John uventet tilbake til Yoko. Hun hadde invitert ham til leiligheten i Dakotabygget for å bli hypnotisert til å slutte å røyke. May Pang tror det var noe annet John ble hypnotisert til. Han sluttet i hvert fall ikke med å røyke. Da John og May møttes et par dager senere for en felles tannlegeavtale, informerte ham henne at han hadde flyttet tilbake til Yoko.

May Pangs bok.

May Pang publiserte sine memoarer, “Loving John” (lenke til Amazon) i 1983. Den ble senere oppdatert og omdøpt til “John Lennon: The Lost Weekend” (lenke til Amazon). Den opprinnelige 500-siders manuset til “Loving John”-boken fokuserte hovedsakelig på Pangs rolle på Lennons album og innspillinger. Forlaget fikk den redigert ned til 300 sider, som da konsentrerte seg da mest om de sensasjonelle aspektene ved forholdet deres. Boken inkluderte også postkort som Lennon hadde skrevet til Pang under sine reiser over hele verden på slutten av 1970-tallet. Pang hevder at hun og Lennon forble elskere til 1977, og at de holdt kontakten helt til hans død.

Pangs fotobok “Instamatic Karma” (lenke til Amazon) ble utgitt i 2008. Foruten de ærlige personlige portrettene, inneholder boken noen historisk viktige fotografier, som at Lennon signerte den offisielle oppløsningen av Beatles’ partnerskap, og et av de siste kjente fotografier av Lennon og Paul McCartney sammen. Cynthia Lennon skrev på baksiden av omslaget, hvor hun anerkjente Pangs rolle i å gjenforene John Lennon med sin fremmedgjorte første sønn, Julian.

Paul på besøk hos John i april 1974 i Santa Monica. Foto fra May Pangs bok, “Instamatic Karma”.

Denne nye dokumentaren om Lennon og Pang – “The Lost Weekend: A Love Story” – har premiere 10. juni som en del av Tribeca Film Festival på en online visning som det selges billetter til. Her er beskrivelsen av filmen:

Hun var bare et barn som vokste opp i spanske Harlem på 1960-tallet, den amerikanskfødte datteren til kinesiske immigranter som gikk på katolsk skole, hatet å studere og ble forelsket i alt som har med rock & roll å gjøre, spesielt The Beatles. Så da May Pang fikk en jobb hos Apple Records, og raskt begynte å jobbe utelukkende med John og Yoko som deres personlige assistent på heltid, fant hun ut at hun levde et liv hinsides selv hennes villeste drømmer, alt det i en alder av 19 år. Men da parets ekteskap begynte å gå i oppløsning, overbeviste Yoko deres unge (dvs. lett å kontrollere) assistent om at hun var det sikreste alternativet til å date en nylig singel John. Raskt begynte paret det Lennon skulle komme til å kalle sin «Lost Weekend», en 18 måneder lang virvelvindromanse som tok de to til sentrum av galskapen i L.A.s musikkscene, og gjenforente en nylig edru Lennon med sin for lengst fremmedgjorte sønn Julian, og koble den tidligere Beatlen til hans kjærlighet for rock & roll, og alt ettersom det nye paret ble stadig dypere forelsket.

Med utrolig tilgang til rike arkivopptak, sjeldent hørte hjemmeopptak og en samling av Lennons egne sære, stemningsfulle skisser, tar den berømte forfatteren og musikksjefen May Pang oss med på en dypt emosjonell reise gjennom de 18 månedene som skulle forme livet hennes og gi nytt liv til en av musikkens største skikkelser. Med intervjuer med den berømte rockeren Alice Cooper, Apple Records-sjef Tony King og den legendariske trommeslageren Jim Keltner, som fører til en overraskende og emosjonell slutt, er «The Lost Weekend: A Love Story» et morsomt, rørende og levende portrett av en første kjærlighet, produsert og regissert av Eve Brandstein, Richard Kaufman og Stuart Samuels.

Kilder:

Wikipedia – May Pang
Tribeca Film Festival

Legg inn en kommentar