Paul McCartney på TV og YouTube

Med Jimmy Fallon

Paul McCartney har virkelig hatt det travelt med promoteringen av sitt nye studioalbum, “Egypt Station”. Det startet i vår med teasere på Instagram før tittelen på albumet endelig ble avslørt, eller skal vi si avduket. Så dukket han plutselig opp i Liverpool i slutten av mai på innspillinger for en episode av James Cordens trendy “Carpool Karaoke”, som ble sendt på TV i USA, UK og andre land, foruten at den ble lagt rett ut på YouTube der den ble en megahit og ble sett av 31 millioner. I det programmet ga Paul Corden en rundtur i Liverpool, hvor de blant annet besøkte Pauls barndomshjem i Forthlin Road og Paul ga også en intimkonsert i puben The Philharmonic.

James Corden og Paul i Liverpool

Innslaget – som egentlig kun var en del av James Cordens Late Late Show – varte i 26 minutter, men på grunn av populariteten ble det i ettertid lagd en utvidet versjon på 46 minutter som ble TV-sendt som eget program på CBS i USA. I løpet av intimkonserten på The Phil spilte Paul og band bl.a. den nye sangen “Come On To Me” som Paul også sporenstreks ga ut som single sammen med en annen ny sang, “I Don’t Know”. Singlen var ikke fysisk tilgjengelig (annet enn som fransk CD-promo), men ble lagt ut på YouTube og andre strømmetjenester. I forbindelse med konserten på The Phil nevnte Paul at han godt kunne tenke seg å spille flere slike “klubbkonserter” i løpet av juli.

Billboard i New York City.

Og Paul var en mann av sitt ord, først ble det konsert i Abbey Road Studios 23. juli og tre dager etter vendte han tilbake til Liverpool og spilte konsert i Cavern Club! Konsertene var gratis, og billetter ble delt ut i form av loddtrekning i første tilfelle og først-til-mølla-prinsippet i Liverpool. I Liverpool ble det forøvrig også dagen før Cavern-konserten avholdt en live konferanse på LIPA, hvor Paul først ble intervjuet av Jarvis Cocker, dels basert på innsendte spørsmål fra fansen, og elevene fikk også en egen intimkonsert hvor Paul og bandet spilte akustisk. Spørsmålseansen ble kringkastet på YouTube, men konserten ble det ikke sendt noe fra.

Konsert i Cavern Club 26. juli.

Så gas det ut nok en single fra albumet, den kontroversielle “Fuh You”. Heller ikke denne var en fysisk single.

Interessen for Paul ble holdt vedlike i august, da ble det annonsert det flere nye konserter på hans “Freshen Up”-turné, deriblant en konsert 30. november i København som ble utsolgt i løpet av 32 minutter.
Selvsagt sørget Paul også for å spre ordet om sin nye plate også via intervjuer i radio, enten i studio eller via telefon, samt intervjuer han ga til den trykte pressen.

Mojo ga ham forsiden igjen.

Paul la også ut en serie videoer på YouTube der han snakket litt om hver enkelt av sangene på det kommende albumet.

I forbindelse med utgivelsen 7. september dro Paul til New York flere dager i forveien for å skape ytterligere best om albumet, han lot seg intervjue av Howard Stern for dennes radioprogram på abonnementstjenesten Sirius, og han besøkte Jimmy Fallon og deltok i hans talkshow, både i en sketsj, et intervju og en fremføring av sangen “Come On To Me” fra albumet.


Paul danser med Jimmy Kimmel og Kendall Jenner


Overraskelse for heispassasjerer


Spontan komponering


Paul og bandet fremfører en sang


Komisk innslag


Hinter til hvor konserten skal finne sted

Selve lanseringsdagen ble det arrangert nok en intimkonsert med Paul om ettermiddagen, denne gangen i Grand Central Station i New York. Bandet var for anledningen utvidet med en blåserseksjon. Konserten ble strømmet direkte på YouTube, og i ettertid har Paul delt opp konserten i enkeltsanger og lagt ut alt sammen på sin egen YouTube-kanal, også som spilleliste.

I løpet av lanseringen av “Egypt Station” har Paul og bandet bl.a. fremført “From Me To You” – en av de Beatlessangene han tidligere ikke har spilt live på over femti år.

Siste nytt er at “Fuh You” nå har fått musikkvideo:

2 Responses

  1. Anonym sier:

    Takk for grundig og fin presentasjon, Roger!
    Takknemlig er fornavnet…

  2. Takk Roger for oppdatering. Paul er ikke på latsiden akkurat. Det skjer jo noe hver dag nå rundt 'Egypt Station".

Legg inn en kommentar