Paul og George på scenen i 1979


Når Pattie Boyd utgir bøker, så bruker hun ikke de mest åpenbare bildene til å promotere utgivelsen. De oppdager vi først inne i boka. I hennes forrige bok var det sensasjonelle bildet det siste bildet av Paul, Ringo og George sammen, tatt av Patties mann Rod Weston på Ringos 60-årsdag i 2000.

Fra Pattie Boyds nye bok

Denne gangen er det dette bildet, tatt under hennes bryllupsfest i mai 1979. Hun og Eric Clapton giftet seg i Tucson, Arizona i mars det året, men festen fant sted to måneder senere på Claptons gods Hurtwood Edge i England 19. mai. På festen var det rigget opp en scene med forsterkere, instrumenter og høyttalere i tilfelle noen av gjestene hadde lyst til å opptre. Ettersom både Paul, George og Ringo var tilstede skal en nesten-gjenforening av Beatles ha funnet sted, i tillegg til at Clapton og venner spilte en del sanger fra hans repertoar. Se settliste her.

Denne gjenforeningen var som en sensasjon å regne den gangen, og opptredenen ble til og med en av nyhetssakene i Dagsnytt på Nrk Radio neste morgen.

På scenen når dette bildet ble tatt ser vi trommeslager Jim Capaldi i tillegg til Paul på en høyrehendt bassgitar og George ser ut til å spille på en venstrehendt elgitar. Så man kan jo spørre seg hvorfor de ikke byttet instrumenter? Til venstre for Capaldi ville vi ha kunnet sett unge Zak Starkey på en annen gitar, ifølge et bilde han postet på Twitter i 2019.

Bildet Zak Starkey la ut i 2019.

De tre beatlene sammen med skiffle-legenden Lonnie Donegan.

Legg inn en kommentar