Paul og Supergirl

– En artikkel for deg som synes det er for lite nerding i Norwegian Wood.
av Roger Stormo

Som vi alle vet, så befant det seg på notestativet på orgelet i “Help!”-filmen seg et sett med forskjellige Superman-blader fra DC Comics. Regissøren Richard Lester har bedyret sin uskyld i dette, da han ikke en gang visste hvem Superman var, det var ikke lov med tegneserier hjemme hos ham da han var barn. Likevel skulle han etter hvert komme til å regissere flere Superman-filmer på 80-tallet. Muligens kan det være rekvisitøren som har utstyrt orgelet med disse bladene.

I USA spredte Superman seg over flere tegneseriehefter, deriblant hans eget “Superman”, men også bladet figuren debuterte i, “Action Comics”. I tillegg hadde flere av bipersonene sine egne blader hvor det var Superman som var biperson, deriblant hans venn Jimmy Olsen, kjæresten Lois Lane og bladet om kusinen hans, “Supergirl”. På orgelet i “Help!”-filmen finner vi tre av disse titlene, fordelt på åtte tegneseriehefter. Bladene er utgitt i perioden oktober 1962 til mai 1964 og består av, i kronologisk rekkefølge:

Sånn i tilfelle du skulle ha behov for å dekorere noteholderen på orgelet ditt på korrekt vis. Her er John med hele rekka med blader:

Og her er bladrekka, slik du skal dandere den korrekt ut i fra “Help!”-oppsettet.

Men det er et blad vi skal granske spesielt, og det er det bladet som står oppslått helt bakerst i rekka mens Paul sitter ved orgelet, og som det dermed virker som Paul driver og leser.

Nærbilde av bladene foran Paul.

Noen på internett har funnet svaret for oss, oppslaget er side 18 og 19 fra bladet Action Comics nr 314 og historien “Supergirl’s tragic ordeal“, med manus av Leo Dorfman og tegnet av Jim Mooney.

I historien må Supergirl velge mellom sine kjødelige foreldre Zor-El og Allura og adoptivforeldrene sine, far og mor Danvers. De kjødelige foreldrene fra Krypton er krympet i størrelse og bor i flaskebyen Kandor i Supermanns ensomhetsborg ved Nordpolen. Dette er en fortsettelseshistorie, så Paul finner aldri ut av hvordan dilemmaet ender! Superman nr. 315 er jo ikke der!

Oppslaget Paul er på i heftet.

Har du lyst til å finne ut av det, finner du hele historien enklest i boken Showcase Presents Supergirl Vol. 2.

Mellom innspillingene benyttet gutta også tiden til å lese disse tegneserieheftene. Her er det Paul som koser seg med Jimmy Olsen nr 75:

Og her leser John i Superman nr 166 mens produsent Walter Shenson tester orgelet.

 

Og hvordan vet vi at det er dette bladet John leser i? Jo, for her er et bilde tatt like før:

Jeg finner veien ut selv.