Paul på det nye Rolling Stones albumet

20. oktober kommer det nye albumet til Rolling Stones, “Hackney Diamonds” på Polydor. De har med kjente artister som gjesteopptrer på albumet, og en av disse er Paul McCartney. Han spiller egentlig på to sanger, men den ene sangen kom ikke med på den endelige sporlisten. Ifølge Ron Wood er den lagt til side for eventuell utgivelse på neste Stones-album etter “Hackney Diamonds”.

Sangen Paul er med på nå, heter “Bite My Head Off”, og Mick Jagger beskriver den som en punkete sang. Den ble innspilt live i studio, så her spiller faktisk Paul bass i Rolling Stones! Mick Jagger, Keith Richards og Ron Wood spiller alle gitarer, det er ikke nevnt hvem som er på trommer, mest sannsynlig Steve Jordan – bandets turnétrommis. Opptaket ble gjort i Henson Recording Studios i Los Angeles, hvor Paul har spilt inn sanger tidligere, og i sin tid var det også her John Lennon spilte inn deler av “Rock’n’Roll” med Phil Spector i oktober 1973, da det het A&M Studios.

Det var produsent Andrew Watt som foreslo at Paul kunne komme inn og delta på innspillingene, da han egentlig hadde avtale med Paul om å produsere en av hans sanger. Men det var Pauls forslag å hyre inn Watt som produsent for det nye Stones-albumet.

I et nytt intervju med Rolling Stone sier Ron Wood at de i utgangspunktet slet med å få albumet til å ta av, og Paul McCartney rådet dem å ansette en produsent. “Jeg spiste middag med Paul McCartney, og han sa: ‘Hvordan går det?’ Og jeg sa at vi trenger noen til å styre oss. Og han sa: ‘Vel, der er denne unge New York-gutten, Andrew Watt. Gi ham et forsøk.'”

Paul McCartney og Ron Wood med koner i anledning åpningen av Pauls fotoutstilling i London i sommer.

Jagger hadde allerede kontaktet Watt for å produsere albumet, og når den offisielle prosessen startet, stakk McCartney innom studioet deres. “Jeg hadde sunget med Paul før og jeg hadde hengt mye med Paul, men jeg har aldri spilt med ham,” sa Jagger.

Han fortsatte: “Jeg visste ikke hvilken sang jeg skulle gjøre. Skal vi gjøre ‘Depending on You’ som en ballade? Eller noe annet? Og Andy sa: “Vel, la oss prøve ham på punklåten din”, på ‘Bite My Head Of'”. “Paul virket veldig glad for å spille i et band der han ikke hadde alt ansvaret; han var bare bassisten. Og han rocket virkelig ut. Han passet rett inn. Det var som om vi hadde spilt med ham i årevis. Det var en veldig god følelse.”

Det har også versert rykter om at Ringo Starr skal ha medvirket på albumet, men en talsmann fra Rolling Stones benektet dette tidligere i år.

 

Legg inn en kommentar