Pauls Wings-bass slo alle rekorder

Paul McCartney med Wings i konsert på Lewisham Odeon 3. desember 1979. Han spiller på en Yamaha BB-1200 bassgitar.

I en auksjon har Paul McCartneys bassgitar fra Wings-perioden, en Yamaha BB-1200 blitt solgt for nesten fire og en halv millioner norske kroner ($496,100). Den slo dermed den forrige rekorden for en bassgitar på auksjon, som var $384,000 for Bill Wymans 1969 Fender Mustang bass i 2020.

Auksjonen ble arrangert av The Edge (U2) og produsent Bob Ezrin for deres Music Rising veldedighet “til inntekt for musikere i Gulf South”, etter “ødeleggelsene som COVID-19-pandemien har påført musikere og musikalske miljøer”. Folk som U2, Elton John, Pearl Jam, Rush, Tom Morello, Joan Jett, Bruce Springsteen, Lou Reed, Kings Of Leon, Johnny Marr, Green Day, Radiohead og Arcade Fires Win Butler hadde også donert instrumenter til denne auksjonen, som bragte inn 2 millioner dollar.

Paul spilte på denne bassgitaren i studio og på konserter med Wings. I 1989 oppfordret Elvis Costello Paul til å finne frem den gamle Höfner-bassgitaren sin, og den debuterte i Drammenshallen da Paul la ut på sin verdensturné 1989-90. På den turnéen benyttet han også en 5-strengs Val bassgitar, men i senere turnéer holder han seg nå kun til Höfneren.

Wings-konsertene ble avsluttet på Hammersmith Odeon til inntekt for folket i Kambodsja.

Etter dette var det planlagt en turné i Japan i januar 1980 men den ble avlyst etter at Paul McCartney ble arrestert og puttet i fengsel i Tokyo for marijuanasmugling. Siden ble det ikke flere konserter med Wings.

Legg inn en kommentar