Q går inn

Første nummer av Q

Det britiske musikkmagasinet Q går inn etter 34 år.

Bladet ble lansert med Paul McCartney som forsidegutt i 1986, nå blir det kommende augustnummeret deres siste. Det er koronapandemien som har fremskyndet dette, sier redaktør Ted Kessler på Twitter.

Problemet magasinet har hatt med synkende opplag ble forverret med pandemien og har ført til nedleggelse av bladet. Det er mediagiganten Bauer Media som er eiere av musikkmagasinet.

Bladet ble flittig lest av musikkfansen på åtti- og nittitallet, idet de var preget av god journalistikk og research. Imidlertid har de degenerert til uetterretteligheter og endeløse lister om dette og hint de siste 20 årene.

Paul McCartney var stadig på forsiden og i forbindelse med The Beatles Anthology var Paul, George og Ringo blikkfang.

Gjenforeningen

3 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Folk leser på nett og ikke lenger på papir – med unntak av bøker. Disse bladene er jo sterkt overpriset i Norge og jeg kjøper dem sjelden/aldri.
  Nostalgisk sett er det trist, men tror få vil savne bladet.

 2. Tom Kristensen sier:

  Q var enerådende på markedet for blader som skrev om gammelmannsmusikk i nesten 10 år. I 1994 dukket Mojo opp, og 1999 fikk Q enda en konkurrent i Uncut. Plasshensyn og ikke minst, momsen på kulørte magasiner gjorde at jeg falt av denne karusellen for flere år siden. 249 kroner for et musikkblad er ganske hårreisende. Helt enig m Beatle-Joe. God sommer, Joe!

 3. Beatle-Joe sier:

  God sommer til deg også, Tom! Liker å lese dine gode innspill på dette forumet!

Legg inn en kommentar