Ringo: Zoom in kassett

Kassettutgaven av Zoom In med Ringo Starr

Det er tydelig at kassetter har fått et oppsving. Vi husker kassetten Paul McCartney ga ut i forbindelse med Record Store Day for et par år siden, den som inneholdt demoer av McCartney-Costello sanger fra “Flowers In The Dirt”-perioden. Så har det også kommet kassettutgaver av både “Egypt Station” og “McCartney III”. Nå har man også valgt å utgi Ringos kommende EP “Zoom In” på formatet.

Vi må innrømme at vi bestilte både den europeiske og amerikanske utgaven av “McCartney III” kassetten og ble skuffet over begge disse, kvalitetsmessig. Den europeiske hadde volumproblemer, som resulterte i at lydivået svingte for hvert sekund, den amerikanske hørtes “dratt” ut, som om båndet hadde blitt strukket. Det kan virke som om kassettformatet betraktes som et rent souvenirprodukt og for komplettister, slik at kvaliteten ikke er nøye. Sannsynligvis har man droppet kvalitetskontollen helt, når slike middelmådige produkter kan sendes ut på markedet. Vi som har kjøpt gode kassettspillere til stereoanlegget vet at dersom kassetten har god båndkvalitet så er det intet å si på lyden, vanligvis.

Nå er kassetten mulig å bestille fra den amerikanske uDiscoverMusic nettbutikken. Om man surfer inn dit fra Norge blir man spurt om man ikke heller vil besøke den britiske utgaven av butikken. Det må man ikke gjøre for kassetten er ikke til salgs i den britiske utgaven av butikken, kun den amerikanske.


Du kan unngå hele spørsmålet ved å surfe rett til Ringos egen nettbutikk, som er her. Ringos nye EP skal komme ut 19. mars 2021 og inneholder sanger innspilt i Ringos hjemmestudio i perioden april-oktober 2020. De 5 nye sangene “Here’s To The Nights,” “Zoom In Zoom Out,” “Teach Me To Tango,” “Waiting for the Tide to Turn” & “Not Enough Love In the World” inkluderer bidrag fra Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Dave Grohl, Sheryl Crow, Chris Stapleton, Steve Lukather, Jenny Lewis, Lenny Kravitz, Corinne Bailey Rae, Eric Burton, Yola, FINNEAS, Benmont Tench, Robbie Krieger, Sam Hollander, Bruce Sugar med flere.

Legg inn en kommentar