Ringos PR-stunt

Da Beatles landet i Amerika i februar 1964 ble de møtt av store menneskemengder allerede på flyplassen. Beatlene hadde alle med seg egne kameraer og moret seg med å ta bilder av fansen. Ett av bildene Ringo tok var av en bil full av ungdommer som hadde lagt seg “på hjul” og fulgte etter Beatles’ bil. Da denne bilen kjørte opp på siden av Beatles, sveivet Ringo ned vinduet og ropte til dem at de skulle gjøre det samme. Det resulterte i dette bildet:

© Copyright: Photograph/Ringo Starr/Genesis Publications

Etter alle disse årene var ikke Ringo lenger sikker på hvor bildet var tatt, han trodde det kanskje kunne være Florida (Beatles besøkte New York, Washington og Miami på sin første USA-tur). Med dette bildet som utgangspunkt sendte Ringo ut en etterlysning, han ville gjerne komme i kontakt med ungdommene på bildet. Han fikk hjelp til dette av TV-programmet USA Today.
Etterlysningen vakte enorm oppmerksomhet, og Beatlesfans over hele USA engasjerte seg i jakten. Mange aviser og andre nyhetsmedier brakte videre nyheten, også i utlandet. Her i Norge hadde TV2 en story på det.
Med all denne publisiteten varte det ikke lenge før ungdommene, nå i sekstiårene, var identifisert. Det viste seg at bildet var tatt i New York, ikke i Florida slik Ringo hadde trodd. Dette genererte selvsagt også ny publisitet, “ungdommene” ble intervjuet i sine respektive lokalaviser og nasjonale medier i USA, og NBCs morgenprogram Today gjenskapte fotografiet ved å samle gjengen igjen og plassere de i en gammel bil i de samme posisjonene som på 1964-bildet.

Foto: © NBCs ‘Today’ show

NBC spanderer også Las Vegastur på gjengen 22. november, da skal de få møte Ringo igjen og se hans konsert der.

Og alt Ringo trengte å gjøre var å etterlyse gjengen, deretter kunne han se på at et verdensomspennende medienettverk ga ham massive mengder gratis publisitet for fotoboka si, “Photograph“.  I mellomtiden kunne han øve med bandet sitt, og i dag åpner hans turné i Latin-Amerika.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Ringo ikke tjener ett øre på hverken bøkene eller maleriene sine, de er kun en hobby for ham og alle inntekter går til en veldedig organisasjon.

Ringos “Photograph” i MOJO

Legg inn en kommentar