Shaved Fish

Nyutgis på vinyl: John Lennons samlealbum “Shaved Fish” kommer ut i UK den 7. juli.

John Lennons samlealbum “Shaved Fish”kommer ut på vinyl i UK den 7. juli.
Siden utgivelsen av dette albumet i 1975 har det kommet bedre samlere med Lennon, som alle har mer innhold enn dette, vi nevner i fleng The John Lennon Collection (1982), Lennon Legend (1997), Working Class Hero (2005) og Power To The People – The Hits (2010). Likevel, dette er det eneste samlealbumet som kom ut mens Lennon levde, og det er han selv som har satt sammen albumet. I Andy Peebles intervjuet fra 1980 sier Lennon at han passet på at de korrekte mastere ble benyttet, da plateselskapet ofte ellers ikke var påpasselige med dette på denne tiden.

“Shaved Fish” var Lennons siste album på Apple Records, og ble utgitt i UK den 24. oktober 1975, den hadde høyeste plassering nr 8 på albumlista i UK og ble nr 12 på Billboards liste i USA. Albumet inneholdt alle singlene han hadde gitt ut som soloartist, bortsett fra “Stand by Me”, som kom ut tidligere samme år.

Albumet ble en kommersiell suksess og ble ett av verdens første album som solgte til platina.

Sporliste

Side 1:

 1. Give Peace a Chance (kun et kort utdrag)
 2. Cold Turkey
 3. Instant Karma! (We All Shine On)
 4. Power to the People
 5. Mother
 6. Woman Is the Nigger of the World

Side 2:

 1. Imagine
 2. Whatever Gets You Thru the Night
 3. Mind Games
 4. #9 Dream
 5. Happy Xmas (War Is Over)/Give Peace a Chance (Reprise)

Repriseversjonen av “Give Peace A Chance” var et kort liveopptak fra “One To One” konserten i 1972.
Albumet kommer på 180 grams vinyl og med et nedlastingskort slik at man også kan få sangene digitalt til bruk i f.eks. mp3-spilleren. Det blir utgitt i USA (på Capitol) 15. juli, og kommer ut i Tyskland 4. juli (Universal Music/EMI). Begrenset opplag.

Legg inn en kommentar