Spekulasjoner om Some Time in New York City

Some Time in New York City 2LP av John Lennon & Yoko Ono

Vi ventet forgjeves i fjor på 50-årsjubilanten “Some Time in New York City” i ultimat miks. Yoko Ono og sønnen Sean som har hånd om John Lennons katalog forberedte utgivelse av denne til 50-årsjubileet i fjor, men ingenting materialiserte seg, bortsett fra et nettsted som kom og forsvant igjen.

Nå melder Jeff Levy, som var involvert med John&Yoko den gangen platen kom ut, at det er plateselskapet som har skapt problemer for utgivelsen. Han går ikke nærmere inn på hva disputten handler om, men i dagens politisk korrekte samfunn er det flere ting på omslagsbildet som vil kunne omfattes som støtende.

Det manipulerte bildet av president Richard Nixon og formann Mao Tse Tungs nakendans på forsiden av plateomslaget var jo kontroversielt allerede i 1972 da platen kom ut opprinnelig. De amerikanske platebutikkene la gjerne prislappen eller en reklameetikett over dette bildet når platen sto ute i butikken.

Med sensuretikett

Eller kanskje 2022-sensuren ikke lot den høyst erotiske tegningen lenger ned på samme cover passere?

Vi har også fått rapporter at Facebook har slettet bilder av albumet på grunn av det forbudte n-ordet i “Woman is the nigger of the world” som vi finner tittel og tekst på midt på platens forside. Det ble det også rabalder om i 1972, men da fra hvite på vegne av den afro-amerikanske befolkningen. Men disse skjønte hva Lennon mente. Facebook er kjent for å være historieløse og ikke se sammenhenger, det er jo roboter som gjennomgår innlegg for å se om de finner noe støtende som bør fjernes.

Så om platen skal utgis i 2023 må man kanskje gjøre som i 1968 med “Two Virgins” og ha et ytre omslag som dekker til det støtende forsidecoveret?

Mulig løsning?

Jeff Levy spilte i bandet til David Peel, som Lennonparet på denne tiden hadde skaffet kontrakt med Apple Records. David Peel and the Lower East Side ga ut albumet “The Pope Smokes Dope” på Apple Records i 1972, det var produsert av John & Yoko. Ikke særlig politisk korrekt, det heller.

Legg inn en kommentar