Sviktende billettsalg i Canada

Paul McCartneys “Out There”-turné har i det store og det hele vært en suksess, slik de fleste av hans turneer er. Men selv om vi er vant med historier om konsertbilletter som rives bort på minutter så er det ikke slik alle steder. Tradisjonelt holder jo både Paul og Ringo de fleste av sine konserter i Amerika, ettersom det er mer vrient å selge billetter i Europa.
I Amerika kjøper svartebørshaier opp billettene og selger de til ublu priser via forskjellige nettsteder.

Men til kveldens McCartneykonsert i Winnipeg, Canada, har spekulantene tydeligvis brent seg. Potensielle svartebørshaier har innsett at billetter til konserten i kveld fortsatt er tilgjengelige fra Ticketmaster og har derfor dumpet prisene. På annenhåndssalgsstedet stubhub koster nå billetter til konserten fra $17 for de billigste til $40 for de dyreste, mens det offisielle salgsstedet Ticketmaster tar fra $35 til $250 for tilsvarende seter.
Onsdag 14. august er siste konserten som er annonsert på en stund, så fortsetter turneen med Japankonserter i november. I september og oktober er McCartney ventelig opptatt med lansering av det nye albumet sitt.

I forbindelse med Japankonsertene ryktes det også om mellomlanding med dertil hørende konsert(er) i Australia, men dette er foreløpig kun rykter. McCartney skylder Australierne etter at han avlyste en Melbournekonsert i 2002 pga bombinger på Bali.

Plakat for den avlyste Melbournekonserten i 2002

 Det går også rykter om desemberkonserter i Europa (London og Liverpool igjen, kanskje), så vi håper at han husker at han avlyste i Horsens ifjor.

I mellomtiden kan vi jo kikke på dette klippet fra fredagens konsert i San Francisco, og for en gangs skyld med ekte strykere på scenen. Høydepunkter fra konserten ble i går streamet fra festivalens nettsted.

Legg inn en kommentar