The Quarry Men i Abbey Road

The Quarry Men. Fra venstre: Colin Hanton, Chas Newby, Rod Davis, Len Garry. Foto: Daniel Stilling

The Quarry Men, John Lennons gamle gruppe ble gjenforent i 1997 i anledning en feiring av at det var førti år siden Woolton bydelsfesten. De besøkte Norge og spilte i Trondheim i 2004. To av medlemmene, Eric Griffiths og Pete Shotton har siden gått bort, og de har fått inn Chas Newby, som jo vikarierte som bassist i The Beatles på slutten av 1960. Gruppen består nå av Colin Hanton, Chas Newby, Len Garry og Rod Davis.

I regi av et produksjonsselskap som er i gang med en dokumentarfilm fikk gruppen nylig anledning til å besøke Abbey Road Studios og spille inn en sang der.

Filmen baserer seg på denne boken.

Det er det amerikanske filmselskapet Stars North som står bak den nye filmen PRE FAB! som handler om Colin Hanton, trommeslageren i the Quarry Men. Han var til stede i 1957 da Paul McCartney viste sine ferdigheter for John Lennon og hans gruppe den dagen i Woolton, han var der tidlig i 1958 da George Harrison ble medlem av bandet, og han var med på den første plateinnspillingen, “That’ll Be TheDay” og “In Spite of All The Danger”. Han var den i Johns opprinnelige vennegjeng som holdt ut lengst i gruppen. Til slutt besto The Quarry Men av John, Paul, George og Colin inntil det oppsto en krangel og Colin forlot gruppen. Den ble da midlertidig oppløst, men som kjent kom de sammen igjen til åpningen av Casbah Club, da uten Colin men med Ken Brown.

PRE FAB! er for tiden under innspilling, og filmingen foregår i Liverpool, London, Los Angeles og New York. Den baserer seg delvis på Hantons bok, som også heter PRE FAB! og er ført i pennen av Colin Hall.

Legg inn en kommentar