Wingsbussen ferdig restaurert

Wingsbussen fra 1972-turnéen fotografert i Oxfordshire i 2017, med den gamle dekoren fra ca 1992-93.

Den åpne bussen som Paul McCartney og hans gruppe Wings brukte på turnéen i Europa for 50 år siden, er nå ferdig restaurert og ble vist frem på en bilmesse for klassiske kjøretøy i Birmingham sist helg.

Paul fikk dobbeldekkeren konvertert og lakkert i muntre farger som transportmiddel for Wings-medlemmene og deres familier, og fikk bl.a. setene på øvre dekk erstattet av madrasser og saccosekker. Bussen med registreringsnummer WNO 481 betjente opprinnelig lokale ruter i Essex og Norfolk på 1950- og 60-tallet før den ble kjøpt av McCartney, som sa at han ikke ønsket en vanlig buss under sommerturneen i 1972.

Bussen ble benyttet på hele turnéen, og besøkte Frankrike, (Vest-)Tyskland, Sveits, Belgia , Danmark, Finland, Sverige, Norge, Nederland, og avsluttet i den britiske sektoren av Vest-Berlin.

Deretter har den en broket historie, den ble satt inn i rutetrafikk igjen inntil den ble kjøpt av en Wings-entusiast som hadde den med i et billøp og fikk den lakkert tilbake til Wings-dekoren for et Beatlestreff i Amsterdam i 1992. Året etter ble den solgt på auksjon til en kar som fraktet bussen til Tenerife hvor den ble blikkfang utenfor restauranten hans. Senere sto den på et jorde på øya inntil den ble kjøpt og reddet av en mann som fikk den fraktet tilbake til England. Igjen havnet bussen på auksjon, men fikk ingen bud. Den ble imidlertid solgt etter auksjonen for en ukjent sum til en annen Wings- og bilentusiast, Tom Creaven-Jennings i 2019.

Etter at den var ferdig restaurert som buss i tipp topp stand, måtte den innredes og lakkeres på nytt.

Nylakkert

Jennings ønsket å få bussen ferdig restaurert i tide til 50-årsjubileet for turnéen, i august 2022. Dette rakk han ikke, men den rakk å bli ferdig til klassiker-bilmessen i Birmingham 11. til 13. november 2022.

Bilde fra messen i Birmingham.

Bussen har køyesenger, slik den hadde for 1972-turneen, og en original bagasjekiste fra Wingsturnéen, donert av Wings-trommeslager Denny Seiwell.

Det er noen endringer, ettersom det øvre dekket, som inneholdt tepper, saccosekker, madrasser og en lekegrind for barna – nå kan legges ned for å bli en mobil konsertscene, noe som ble gjort under bilmessen.

Bussens nåværende eier håper at bussen vil bli brukt på bilmesser, konserter og festivaler i fremtiden.

Bussens nettsted

Legg inn en kommentar