Acoustic masterpieces

Den nye utgaven av Acoustic Masterpieces er i salg over disk.

Vi vet ikke hvorfor de får lov til å holde på sånn, men kanskje er det huller i det europeiske rettighetslovverket som lar dem komme unna med det ustraffet. Vi snakker om at plater som ikke er utgitt av Universal Music/Apple får lov til å eksistere og distribueres av vanlige platebutikker i Europa, deriblant Norge. Denne gangen dreier det seg om en utgivelse fra august, “Acoustic Masterpieces” fra selskapet Laser Media, en label som også står bak masse ikke-offisielle titler med andre kjente artister. CDen inneholder Esher-demoene fra “white album”-oppkjøringa i 1968 – og som jo utgjorde disc 3 på nyutgivelsen av “white album” fra 2018, da nymikset og i stereo.

Et hyppig benyttet coverbilde: vi husker den svenske “She Loves You” EPen, julesinglen fra 1965 og Shea Stadium billetten, bl.a.

“Acoustic Masterpieces” er slett ingen ny tittel, den kom ut med et annet cover men samme innhold i 1998 – da som bootleg. Og bootlegs vet vi å forholde oss til, det er jo tross alt helt ulovlige utgivelser som kun selges “under bordet” og via postordre. men nå er altså den samme tittelen – riktignok med et nytt omslag – i salg over disk på lovlige, kommersielle aktører som Platekompaniet.

Sporliste:

1. Cry Baby Cry
2. Child Of Nature
3. The Continuing Story Of Bungalow Bill
4. I’m So Tired
5. Yer Blues
6. Everybody’s Got Something To Hide…
7. What’s The New Mary Jane
8. Revolution
9. While My Guitar Gently Weeps
10. Circles
11. Sour Milk Sea
12. Not Guilty
13. Piggies
14. Julia
15. Blackbird
16. Rocky Raccoon
17. Back In The USSR
18. Honey Pie
19. Mother Natures Son
20. Obla-Di Obla-Da
21. Junk
22. Dear Prudence
23. Sexy Sadie

2 Responses

 1. Beatle-Joe sier:

  Skikkelig døllt cover på den “lovlige” utgivelsen. Ikke tidsriktig og kun Paul likner seg selv. Elendig foto. Men viktigere, hvordan er lydkvaliteten? Har vi dette fra før på 50 årsutgaven av “White Album”?

 2. Rune Tønnessen sier:

  Rart ikke Apple eller Universal stopper dette?
  Bootleg er etter min mening helt ok, men dette er tross alt utgitt materialet
  I tillegg så synes jeg coveret er amatørmessig laget.
  Nei, få stoppet dem

Legg inn en kommentar