Beatlesfestivalen avlyst

Beatlesfestivalen 2020 er avlyst

Beatlesfestivalen på Beitostølen blir ikke noe av i år. De utenlandske gjesteartistene var de første som måtte utgå på grunn av Covid19 og festivalen satset da på en helnorsk utgave i år, bl.a. med Det Betales. Men nå har festivalen postet følgende uttalelse på Facebook:

BEATLESFESTIVALEN ER AVLYST!
Med de siste dagers utvikling i korona smitte ønsker vi å ta et samfunnsansvar, sette på bremsene og ikke oppfordre til større samlinger hvor man utsetter gjester, artister og ansatte for smitte. Vi har derfor valgt å kansellere årets Beatlesfestival. Vi beklager dette, men håper dere har forståelse for vår avgjørelse. Vi sees i 2021!

Også andre Beatlesfestivaler har måttet avlyse i år på grunn av den rådende situasjonen når det gjelder smittevernsregler. Svenskene avlyst nylig sin Beatles Day, Come Together i Hamburg ble det heller ikke noe av. Andre festivaler har gått av stabelen virtuelt, det vil si at de strømmer innhold over nettet. Dette gjelder de amerikanske Fest For Beatles Fans og nå melder også Beatles Week i Liverpool at de vil arrangere årets utgave virtuelt. Noen få publikummere vil kunne være til stede i Cavern Club, men artistene vil opptre via skjermer. Cavern Club har bedt aktuelle Beatlesband rundt om i verden til å spille inn et femti minutters sett og sende det inn for å skulle vises på festivalen. Dette vil også bli sendt direkte på nettet, både fra de to scenene der og fra Cavern Pub rett over gata. Sendingene vil foregå på Cavern Clubs forskjellige sosiale mediekanaler. Den virtuelle festivalen foregår fra 12 til 22 fra torsdag 27. august til tirsdag 1. september. Les mer om dette arrangementet her.

LENNON 80

Fredag 9. oktober er likevel John Lennons 80-årsdag, og vi i Norwegian Wood står sammen med Rockheim og den trønderske Beatlesklubben Across The Universe bak et arrangement i Trondheim den dagen. Vi kommer med mer info om denne snart.

Legg inn en kommentar