Rolling Stone oppsummerer slutten for Beatles

Beatles er igjen på forsiden av Rolling Stone. Foto: Ethan Russell

John og Yoko, samt redaktøren for Rolling Stone, Jann Wenner med frue kjøpte billett til «Let it be»-filmen på en formiddagsforestilling på kino i San Francisco i juni 1970. Kinosalen var nesten tom, det var en vanlig ukedag og tidlig. Dette var første gang John så den ferdige filmen, og han gråt.

Da Peter Jackson satte seg ned for å se gjennom timene med filmopptak for «Let it be» var han forberedt på å se den triste historien om bandet han elsket gå i oppløsning. Men han ble positivt overrasket. Har han klart å videreformidle dette i sin nye dokumentar uten at vi får inntrykk av historieforfalsking?

Paul McCartney annonserer bruddet til Beatles gjennom et intervju vedlagt presseeksemplarene av hans første solo-LP. De andre tre oppfører seg som om de slett ikke hadde tenkt å gå hver til sitt, og George er sitert på at han sier at det ser ut som de trenger en ny bassist. Men oppfører de seg slik bare for at det skal se ut som Paul er skurken i fortellingen?

Rob Sheffield har skrevet en meget god artikkel som tar for seg hvordan slutten på The Beatles forløp. Den er også tilgjengelig for lesing på nett, her.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Dette var en lang og svært lesbar artikkel fra Rolling Stone og jeg ser frem til den nye “Let It Be-filmen”.

Legg inn en kommentar