Spotify – de første 100 dagene

Infografikk fra Spotify om Beatles

Beatles lå litt bak i løypa når det gjaldt å gjøre musikken tilgjengelig på strømmeplattformer. Men julaften i fjor debuterte de på strømmetjenestene Spotify, Apple Music, Tidal, Pandora og Google Play. Nå foreligger tallene fra Spotify.

Selv om de lå litt etter er strømmetallene høye. Nå har det gått 100 dager siden de kom til Spotify og i løpet av denne tiden har de gått forbi kjente artister som Sia og Ed Sheeran. Legger vi sammen musikken i form av lengden på sangene er det hittil blitt spilt 2793 år med Beatlesmusikk i løpet av de første 100 dagene på Spotify.

Og hvem er det som utgjør majoriteten av lytterne? Jo, det er folk som ble født lenge etter at gruppen gikk hver til sitt. 67 % av lytterne fra UK på Spotify var under 35 år gamle. Ungdommen hører på Beatleskatalogen like ofte som dere foreldre og besteforeldre.

Verden over er den mest strømmede Beatlessangen George Harrisons “Here Comes The Sun”. Deretter kommer B-siden, Lennons “Come Together”, fulgt av McCartneys “Let It Be” og “Yesterday”.

De ivrigste Beatleslytterne finner vi i USA, fulgt av U.K., Mexico og Sverige. 4,2 millioner spillelister inneholdende innslag av Beatlesmusikk har Spotifylytterne lagd. Av de 65 millionene ukentlige lyttere av Beatlesmusikk verden over på Spotify, er kjønnsfordelingen 65% menn og 35% kvinner.

De fire albumene det lyttes mest til er “1”, fulgt av klassikerne: “Abbey Road”, “The Beatles (det hvite dobbeltalbumet)” og overraskende nok,”Let It Be”.

2 Responses

  1. gunnar sier:

    Hvem er Sia og Ed Sheeran, er det kjente artister??

  2. Anonym sier:

    Ha ha ha! Tenkte det samme selv. Vel, jeg har hørt om Ed Sheeran, men aldri om Sia. Eller er det en forkortelse for Sie Gubba eller noe sånt;-)

Legg inn en kommentar