60 år siden Star-Club åpnet

Star-Club i 1962. Nordmenn var velkomne, ser vi av flaggene.

Tiden for landsbymusikk var over da Star-Club åpnet sine dører fredag 13. april 1962. Klubben har legendestatus på grunn av de mange musikkpionerene og kjente utøverne som gjestet stedet. Den første rock’n’roll-bølgen var over i USA og amerikanske rockelegender som Little Richard og Jerry Lee Lewis måtte over til Europa for å fortsette sine karrierer, for der overlevde rocken og de kunne fortsatt trekke et stort publikum.

Star-Club nattestider under Jerry Lee Lewis’ konserter der.

Også The Beatles spilte på Star-Club flere ganger det året, først med Pete Best bak trommene og senere med Ringo som trommeslager. Da var de imidlertid kun der fordi de var kontraktsforpliktet for nå begynte karrieren deres å ta av i England.

Beatles med Ringo spiller på Star-Club

For de som ikke har annet fore men kan ta en tur til Hamburg i påsken: Askeonsdag, 13. april skal det feires at Star-Club fyller 60 år. Star-Club brant jo ned og er borte men ellers finnes alle de andre kjente Beatlesstedene fortsatt i Grosse Feiheit, på Reeperbahn og andre plasser. Feiringen foregår på Indra Club, hvor Beatles jo startet sin Hamburgperiode. Det blir intervjurunder med tidsvitner som Horst og Uwe Fascher, Günter Zint og Gibson Kemp, samt musikalsk underholdning fra Glasgow og Hamburg. Innslipp kl 18 og showstart 19:30. Alle rettigheter, men det er bare plass til ca 150 gjester av gangen inne i Indra Club. Billetter får du her.

Hamburgguide Stefanie Hempel opplyser om at selve stjerna som prydet skiltet til Star-Club fortsatt er intakt og vil kunne beskues inne på Indra Club på jubileumsdagen.

Stefanie Hempel med Star-Club stjerna.

Det finnes jo opptak fra da Beatles spilte på Star-Club julen 1962, og i denne videoen har noen visualisert hvordan gitarspillingen var på en av disse sangene, «Where have you been all my life?».

Legg inn en kommentar