A Hard Day’s Night i 4K

Dette er den japanske UHD Blu-ray versjonen som ble utgitt tidligere i år.

Kinoannonse fra 1964.

I første kvartal av 2021 ble Beatles’ første film, “A Hard Day’s Night” tilgjengeliggjort i Japan for hjemmekinomarkedet for første gang i 4K (Ultra High Definition disc) av Dreamusic. En USA-utgave i 4K (Pakke med to: 1 Ultra High Definition + 1 standard Blu-ray disc) er nå annonsert på markedet i Januar 2022, fra Criterion Collection, og Platekompaniet tar imot forhåndsbestilllinger. De opererer med en veiledende pris på kr 549 og har den for tiden på tilbud for kr 469.-.
Det er altså den amerikanske utgaven de tar inn, og den kommer da uten norske undertekster. Den medfølgende Blu-ray discen er kodet for sone A, altså USA, og er dermed ikke spillbar på en vanlig europeisk Blu-rayspiller. Men UHD Blu-ray discer er sonefrie, så den kan du spille, vel og merke dersom du har gått til investering i en UHD Blu-rayspiller.

Regissørgodkjent 4K UHD + Blu-ray Special Edition

 • Ny 4K digital restaurering, godkjent av regissør Richard Lester, med tre lydalternativer – et mono lydspor samt stereo og 5.1 surround-mikser produsert av Giles Martin i Abbey Road Studios – presentert i ukomprimert mono, ukomprimert stereo, og DTS-HD Master Audio.
 • 1 4K UHD-plate av filmen presentert i Dolby Vision HDR og 1 Blu-ray-plate med filmen og spesialfunksjoner (i sone A).
 • Lydkommentarer med rollebesetning og crew.
 • “In Their Own Voices”, et program med intervjuer fra 1964 med Beatles og opptak og bilder fra bak kulissene.
 • “You Can’t Do That”: The Making of “A Hard Day’s Night”, en dokumentar fra 1994 av produsent Walter Shenson, inkludert en sang som ble klippet vekk fra filmen.
 • “Things They Said Today”, en dokumentar fra 2002 om filmen med Lester, musikkprodusent George Martin, manusforfatter Alun Owen og kinematograf Gilbert Taylor.
 • “Picturewise”, et program om Lesters tidlige arbeid, med et lydintervju fra 2014 med regissøren.
 • “The Running Jumping & Standing Still Film” (1960), Lesters Oscar-nominerte kortfilm.
 • “Anatomy of a Style”, et 2014-program om Lesters metoder.
 • Intervju fra 2014 med Beatles-biografen Mark Lewisohn.
 • Engelske undertekster for døve og tunghørte.
 • PLUSS: Et essay av kritiker Howard Hampton og utdrag fra et intervju fra 1970 med Lester.

Vi kan bare håpe at “You Can’t Do That” vil avsluttes med hele dette klippet av sangen, det har vært savnet på tidligere utgivelser (var komplett i 1994-utgaven). Alt ekstramaterialet og de lydmiksene som nevnes var også med på 2014-utgaven av filmen på vanlig Blu-ray. Det var i 2014 at filmen ble overført til det digitale 4K-formatet, men den gangen fantes det ikke hjemmekinomuligheter for så høy oppløsning. Så Blu-rayen som ble utgitt den gang hadde nedskalert kvalitet. Nå finnes imidlertid UHD Blu-rayspillere, og f.eks. koster en Sony 4K UHD Blu-ray-spiller UBPX700 for tiden 2 390 kroner på Elkjøp.

Bildet av den kommende utgivelsen ser ut akkurat slik som den amerikanske 2014 blu-rayen:

Omslagsbilde av den nye A Hard Day’s Night utgivelsen


Noe mange amatører driver med for tiden er å fargelegge gamle svart-hvitt filmer. Slik blir det ikke gjort på den nye “A Hard Day’s Night”, men her er noen smakebiter fra amatørenes aften.

 

Legg inn en kommentar