Andre bind av McCartney Legacy

Forsiden av omslaget på bind 2.

For dere som har lest ferdig The McCartney Legacy Vol 1 (anmeldt av Ole-Andreas Refsnes i NW 175) og går og venter på oppfølgeren, må vi bare be dere om å smøre dere med tålmodighet.

Manus er for lengst levert inn av forfatterne, men forlagsbransjen liker å utgi bøker på gunstige tidspunkt. Ett av disse tidspunktene er rett før jul, slik at slekt og venner kan handle inn bok til en overraskende julegave. Derfor er 10. desember nå valgt som utgivelsesdato for andre bind av denne bokserien som virkelig går i dybden på Paul McCartneys liv og virke, ikke minst i platestudio, men også i private og offentlige sammenhenger. Bind to tar for seg resten av Wingsperioden og omhandler årene 1974 – 1980. Dette er nok en murstein, på 592 sider.

Her er hvordan det nye bindet beskrives:

Oppfølgeren til The McCartney Legacy, bind 1, det mest komplette verket om livet og arbeidet til Paul McCartney som noen gang er utgitt. Bind 2 fortsetter å male portrettet av en av verdens største musikere, hans arbeid etter Beatles og hans liv fra 1974 til 1980.

I 1974 var Beatles et fjernt minne, og Paul McCartney hadde allerede gitt ut et soloalbum og dannet et nytt band, Wings. Ved slutten av tiåret skulle Wings være det bestselgende bandet på 1970-tallet. The McCartney Legacy, Vol. 2 begynner i 1974 på høyden av Wings popularitet og begynnelsen av McCartneys neste kapittel.

Etter å ha tatt opp tråden umiddelbart etter The McCartney Legacy, bind 1, har forfatterne Allan Kozinn og Adrian Sinclair brakt den samme uttømmende forskningsetosen til bind 2 som gjorde det første bindet til en kritisk suksess. Uten tvil den mest autoritative teksten om livet til Paul McCartney, bind 2 følger mannen McCartney, som etablerte seg som en musiker utover Beatlemania og hans arv gjennom det 20. århundre og til i dag.

Erfaringsmessig kan det muligens lønne seg å bestille boken fra en norsk forhandler, men Amazon i UK har i hvert fall gjort klart for forhåndsbestillinger. Salgslenker: Boken vil foreligge både som innbundet (hardcover), som lydbok og på Kindle.

Legg inn en kommentar