Band On The Run – Underdubbed

Da har Paul McCartney sluppet en smakebit på den såkalte “Underdubbed”-versjonen av “Band On The Run”, i form av tittelkuttet. Du finner det på strømmtjenester og YouTube.

Hele albumet vil foreligge 2. februar 2024. “Band On The Run – Underdubbed” er en digitalisert utgave av en grov miks som lydtekniker Geoff Emerick og hans assistent Pete Swettenham lagde i (George Martins) AIR Studios den 14. oktober 1973. Båndene ble hentet i Paul McCartneys arkiver, digitalisert og satt sammen i den samme rekkefølge som det endelige “Band On The Run” albumet.

Når vi lytter til dette tittelkuttet, gjetter vi på at dette er opptaket Paul & co hadde med seg hjem fra Lagos, Nigeria, der albumet ble innspilt. Senere ble det overdubbet flere instrumenter, koring og ny vokal for å gjøre albumet og sounden glattere og bedre for lytterne.

Wings returnerte fra Nigeria 22. september 1973 med syv sanger i boks. De som gjensto å spille inn var “Jet”, “Bluebird” og en sang med foreløpig tittel “Piano Thing” som endte opp med å pli “Nineteen-hundred-and-eighty-five”. Disse ble innspilt i Air Studios 2. – 5. oktober, sammen med “Oriental Nightfish” for et fremtidig Linda McCartney-prosjekt. Samtidig mikset man “Helen Wheels”, som var med fra Lagos. 8. – 12. oktober fortsatte man med overdubbinger på allerede innspilte sanger, samt at man gjorde en ny innspilling av “Jet”. Dette var status da Geoff Emerick gjorde sine grovmikser som nå kommer ut som “Underdubbed”.

“Helen Wheels” var nok allerede ferdig og tenkt som single, så den er derfor ikke med her. Den ble utgitt som single allerede 19. oktober, med “Country Dreamer” på B-siden.

Orkesterpålegg ble gjort den 17. oktober, med Tony Visconti som arrangør og dirigent. Endelige mikser ble gjort i Kingsway Studio og senere i Abbey Road Studio 3.

Legg inn en kommentar