Barndomserindringer fra Yan Friis

I en serie artikler for iTromsø.no har Yan Friis etter oppfordring fra Egon Holstad skrevet litt om sin oppvekst. Foreløpig har det kommet en artikkel om 1963 og en om 1964. Artiklene er ikke på baksiden av en betalingsmur, så de kan fritt lese uten abonnement. Selvsagt har Beatles en stor plass i Yans erindringer. Artiklene er gjennomillustrert og det medfølger en Spotify spilleliste for hvert av årene.

Yan Friis er journalist i Vi Menn, og har bl.a. vært plateanmelder og musikkskribent i Arbeiderbladet og Det Nye. Han har også skrevet artikler for oss i Norwegian Wood og er forfatter av boken “Beatles og jeg“. Han er dessuten kjent som makkeren til Finn Bjelke i nostalgiprogrammet Husarrest på Radio Vinyl – en forlengelse av det liknende programmet de to var verter for på NRK radio P1 – “Herreavdelingen”.

Artiklene ble publisert henholdsvis 23. og 30. august, så det virker som om dette kommer til å bli et ukentlig bidrag fra Friis. Spillelistene for de forskjellige årene er allerede lagt ut på Spotify.

Her kan du lese artiklene:

  1. 1963 – Da jeg ble hentet
  2. 1964 – 60-tallet starter og ungdomskulturen blir født
  3. OPPDATERING: 1965 – Da det ble alvor
  4. 1966 – Fra onanist til gryende petting-jeger
  5. 1967 – Tre minutter til rådighet
  6. 1968 – Mitt liv som innbruddstyv
  7. 1969 – Slik ble jeg både røker og dranker

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Yan Calmeyer Friis er vel verdt å lese! Har med fryd lest ham siden tiden i “Det Nye” og selvfølgelig hørt “Herreavdelingen” osv. på radio. En snurrig fyr som er kunnskapsrik og tør å si/skrive det han mener. Ikke rart NRK ikke ville bruke han og Finn B. lenger. Der i huset må man være PK så det holder, og da passer ikke herrene inn lenger…

Legg inn en kommentar