Beatles: Gratis på YouTube!

The Beatles – fri som fuglen på YouTube!

Som lyn fra klar himmel har The Beatles lastet opp de fleste albumene sine gratis – på YouTube. Hvorvidt dette kommer til å bli en permanent ordning gjenstår å se. Det dreier seg om alle deres vanlige britiske album, fra “Please Please Me” fra 1963 til “Let It Be” fra 1970, alle presentert i remastrede stereoutgaver. I tillegg til disse er også de følgende senere utgivelsene tilgjengeliggjort: “1962-1966” (The Red Album), “1967-1970” (The Blue Album), Antologiene 1-3 pluss “Anthology Highlights”, “1”, “Love”, og begge volumene av “Past Masters”.

Screenshot fra YouTube

I noen tilfeller vises musikkvideoen til sangen under avspillingen, i andre er det bare et stillbilde av albumomslaget. For eksempel begynner “Anthology Highlights” med videoen til “Free As A Bird” og fortsetter deretter med et stilbilde under de andre sangene, inntil man kommer til “While My Guitar Gently Weeps” som har den moderne musikkvideoen, og dette har også albumets siste sang, “Real Love”.

Album som mangler er da relativt nylige utgitte “Live At The Hollywood Bowl” og de to BBC-samlingene.

Av andre nylige opplastninger til kanalen kan vi nevne: “Eight Days A Week” (Shea Stadium videoen som ble lagd some reklame for Ron Howards dokumentar), Intertel musikkvideoene for “Ticket To Ride”, “I Feel Fine” (ikke den hvor de spiser) og paraplyversjonen av “Help!”. Dessuten “Come Together” – den animerte videoen som ble lagd til “1” i 2000 og “A Hard Day’s Night” fra Pariskonserten. Som en del av promoteringen av kinovisningene av “Yellow Submarine” har de publisert to nye kortfilmer,  “Yellow Submarine – An Introduction” og “Yellow Submarine – The Design“:

Her er en lenke til The Beatles’ YouTube kanal, som går rett til albumlistene, som er tematiske spillelister sortert på album.

Legg inn en kommentar