Beatles strømmet sju milliarder ganger

Forleden passerte antall strømminger av Beatlessanger på Spotify sju milliarder. Den mest strømmede sangen er ikke Lennon-McCartney, men George Harrisons “Here Comes The Sun” med 410 millioner ganger.

Det er et ganske godt forsprang til den nest mest strømmede, “Come Together”, som i øyeblikket er strømmet 270 millioner ganger. Spotify-forskning viser at 18 til 24-åringer utgjør mer enn 30% av Beatles-lyttingen i 2019, den største andelen blant alle demografier. Etter det kommer 25- til 29-åringer, med mer enn 17% av andelen som lytter på Beatles på Spotify.

Likevel, Beatles er smågutter på strømmetjenestene i forhold til dagens yndlinger innen popmusikken. Ed Sheeran, som vi jo husker fra filmen “Yesterday”, har en sang, “Shape Of You”, som er strømmet intet mindre enn 2,4 milliarder ganger på Spotify. Beatles får heller ikke plass på Topp 100 av de mest strømmede artistene.

Rangerer vi strømmingene etter året sangene ble utgitt finner vi ingen Beatles-hits fra den tiden de var virksomme, men Rolling Stones har to av plasseringene der. De “vant” 1965 med “(I Can’t Get No) Satisfaction” og 1966 med “Paint It Black”. Med 410 millioner strømminger skulle man tro at “Here Comes The Sun” ledet 1969, men den må se seg slått av “Fortunate Son” med Creedence Clearwater Revival, som er strømmet 417 millioner ganger. Her er listen over de mest strømmede sangene som først ble utgitt i perioden 1962-1970:

1962 “Bring It On Home to Me” Sam Cooke
1963 “It’s the Most Wonderful Time of the Year” Andy Williams
1964 “The House of the Rising Sun” The Animals
1965 “(I Can’t Get No) Satisfaction” The Rolling Stones
1966 “Paint It Black” The Rolling Stones
1967 “Ain’t No Mountain High Enough” Marvin Gaye & Tammi Terrell
1968 “All Along the Watchtower” The Jimi Hendrix Experience
1969 “Fortunate Son” Creedence Clearwater Revival
1970 “Have You Ever Seen the Rain?” Creedence Clearwater Revival

Likevel, takket være at de holdt tilbake strømming i årevis, pluss at de er verdens mest kjente band, så tjener Beatles mer på strømming av sine sanger enn de fleste andre artistene. De forhandlet nemlig frem en meget lukrativ avtale for å la sangene bli med på strømmetjenestene. Summene er derimot ikke kjent.

Legg inn en kommentar