Beatles vs Stones på norsk

Nå i norsk oversettelse.

Boka “Beatles vs. Stones” av John McMillan har blitt oversatt til norsk av Arild Rønsen og fått undertittelen “Hva skjedde egentlig?”. Det er Schibsted som står bak utgivelsen, og boka er i handelen nå til kr 349,-.
På 1960-tallet ble det utkjempet en tilsynelatende bitter kamp mellom de pene guttene i The Beatles og den mer rufsete gjengen i The Rolling Stones. Begge bandene hevdet imidlertid at de egentlig ikke var rivaler, men at dette bare var noe mediene fant på. Ingen så imidlertid ut til å tro på dem, og fansen var tilbøyelig til å ta parti for det ene eller det andre bandet. John McMillan viser i denne boken hva som er sannheten bak denne rivaliseringen. Forfatteren avslører hvordan knivingen mellom Beatles og Stones ble blåst opp av folk innenfor musikkbransjen som bare hadde én ting for øye: å tjene penger. Boken tegner et interessant portrett av en generasjon som ble dratt inn i den ideologiske kampen mellom den flagrende flower powerbevegelsen og den mer politiske og militante venstresiden.
“Slik jeg ser det, kan boken bli en skikkelig kioskvelter. Den er midt i blinken for sitt publikum – folk som er litt oppi åra, og som ønsker et blikk på denne ‘konflikten’ som går utover teenybopper-stadiet. Tidvis står den til en 6’er på terningen!” sier oversetter Arild Rønsen.

Bokas nettside hos Schibsted

Legg inn en kommentar