Beatlesautografer på norsk øl-reklame

Beatlesautografene befinner seg på baksiden av denne reklameplakaten for importert norsk øl fra Frydenlunds Bryggeri.

Det britiske memorabilia-firmaet Tracks har til salgs et komplett sett med Beatles’ autografer på baksiden av en plakat som reklamerer for øl. Øltypen det er snakk om skal være importert fra Norge til kanaløya Jersey, hvor Beatles opptrådte i august 1963.

£ 4,500.00 er prisen Tracks har satt på de fire ekstremt store autografene. De er på baksiden av et salgsfremmende vinduskort for Peak Lager. George Harrison har lagt til gruppenavnet ‘The Beatles’ over autografen sin. John, George og Ringo har signert i blå kulepenn, Paul har skrevet på blått blekk. Signaturene ble skrevet da The Beatles opptrådte på Springfield Ballroom, St. Saviour, Jersey, Kanaløyene  enten 6., 7., 9. eller 10. august 1963.

De kommer med et brev fra sønnen til de opprinnelige autografjegerne: “The Beatles autografer ble anskaffet av foreldrene mine i 1963 under en konsert i Jersey. Jeg tror at de opptrådte på The Springfield Ballroom i august samme år. Foreldrene mine var på ferie den gangen og ba gruppemedlemmene om å signere det nærmeste papirobjektet, som var øl-reklameplakaten for Peak Lager”.

Backstage med kameraten Royston Ellis i Springfield Ballroom på Jersey. Og etterpå ble det moro med “Polythene Pam”.

“Autografene hang på et oppslagstavle på soverommet mitt i flere år, helt til jeg reiste hjemmefra. Vi oppdaget det nylig igjen mens vi ryddet på loftet til min fars eiendom. John Lennons signatur måler 17,5 cm i lengden, Paul McCartneys signatur måler 9,5 cm i lengden, George Harrisons signatur måler 15,5 cm i lengden, Ringo Starrs signatur måler 12,5 cm i lengden. Papp-plakaten måler 23 cm x 29,75 cm. Det er en rekke brudd som har blitt reparert fra baksiden ved hjelp av syrefri tape og plakaten er krøllet på steder». Tilstanden er veldig god minus.

Relativt store autografer på denne plakaten som har mål omtrent som et A4-ark.

 

Dette må jo være midt i blinken for en norsk samler, eller hva?

Kilde: Tracks.co.uk

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Vakkert! Underlig at plakaten har hengt i fred og at fyren virker å ha glemt den! Hadde jeg hatt et komplett sett Beatlessignaturer hadde jeg til en hver tid visst hvor de var…
    Tilfeldig gjenoppdaget under rydding… Ikke til å tro!

Legg inn en kommentar