Beatlesbok fra Asher

Jane Asher har i alle år siden bruddet holdt tett om Beatles og sin eks-forlovede, Paul McCartney. Men nå har broren hennes, Peter Asher, halvparten av duoen “Peter and Gordon” og tidligere Apple-direktør en bok om Beatles på trappene.

The Beatles from A to Zed” – med undertittel “An Alphabetical Mystery Tour” har utgivelsesdato 12. november i Storbritannia og er basert på tjueseks episoder av Ashers populære radioprogram “From Me to You” på Beatleskanalen til SiriusXM i USA. Peter Asher deler her minner og historier om Beatles som en reise gjennom alfabetet – ikke bare om sangene som starter med disse bokstavene – men også om tilbakevendende temaer i Beatles’ musikk, instrumenter de spilte, innovasjonene de sto bak, artister de ble påvirket av, nøkkelpersoner i livene deres og samtidens kulturopplevelser.

Peter Asher møtte Beatles våren 1963, og som broren til Paul McCartneys kjæreste nøt han godt av dette på så mange måter. Han startet en duo sammen med Gordon Waller, og fikk suksess med sanger han ble tilbudt av Paul, mest kjent er “A World Without Love”. Etter sangkarrieren fikk han tilbud om å jobbe for Beatles’ selskap Apple Records, hvor han oppdaget amerikaneren James Taylor. Asher forlot Apple, tok med seg James Taylor og flyttet til Los Angeles, hvor han fikk en ny karriere som plateprodusent for Taylor og andre artister som bl.a. Linda Ronstadt, Neil Diamond, Robin Williams, Joni Mitchell og Cher.

Lenke: Amazon (UK)

Legg inn en kommentar