Beatleskveld på Røverstaden

Tom Kristensen og Yan Friis venter på programleder Bård Ose

Det var fullt hus da det ble avholdt bokbad og Revolvermøte på Røverstaden i Oslo torsdag 10. november.

Bård Ose hadde med seg de siste 20 eksemplarene av boken sin, og Universal Music stilte med premiedryss til de som svarte riktig på en meget improvisert quiz.
Tom Kristensen og Yan Friis roste Oses bok. Vi kan vel kanskje kalle den tredje Osebok, da det egentlig er tredje utgave av hans «Beatles hele livet» som er kommet ut i to utgaver tidligere. De tre på scenen var enige om at i likhet med «Revolver», så var den nye boken både remastret og remikset. Og vi legger til: utvidet. Med bonusspor, kan man kanskje kalle det.

Bodoni Forlag var på plass for å selge de siste eksemplarene av Oses bok om Beatles, låt for låt.

Ellers sto resten av kvelden i Revolvers tegn, og foruten å lese fra kapittelet om Revolver fra sin bok, «Beatles og jeg» hadde Yan Friis sine synspunkter på hva som var bra og dårlig med Giles Martins nye stereomikser. I utgangspunktet mente Friis at monoutgaven var den som gjaldt, men etter å ha lyttet og sammenliknet de to stereomiksene i det siste var han litt på gyngende grunn.

Et eksempel han tok frem var «She Said, She Said» hvor det er to gitarer som spiller samtidig. Vanligvis er disse mikset sammen, så man har ikke lagt merke til at det er to i den forrige stereomiksen eller i mono. Men i den nye miksen har Giles valgt å legge den ene gitaren til høyre og den andre til venstre. Dermed hører man den bakenforliggende gitaren godt, og den er litt mer nølende eller famlende enn den som ligger høyere i lydbildet. Likevel var Friis fornøyd med at miksen finnes, slik at han fikk høre den gitaren.

Flere sanger fra den nye stereomiksen ble spilt, men vi må innrømme at lydanlegget det ble spilt på ikke var tilfredsstillende for våre ører. Der var det mye diskant og lite bass, så det lød alt for skingrende etter vår smak, og de vi snakket med var enige.

Også noen smakebiter fra bonusmaterialet ble avspilt, høydepunktene her var fra komponeringsteipen for «Yellow Submarine». Tom Kristensen lovpriste boken som fulgte med i luksusboksen, men syntes det syv sider lange forordet til jyplingen Questlove var unødvendig  og også at tegneserien til Klaus Voormann gikk i reprise for tredje gang.

Multimediashow – nå også med skyggespill: Yan Friis hadde med seg sitt originaleksemplar av Revolver.

Til slutt var det premiedryss fra Universal Music i form av 2CD og LP-utgaver av «Revolver», da publikummere besvarte spørsmål som «Hvilken er den beste sangen på albumet», hvor Kristensen hadde «And your bird can sing» som fasit. Eller hva med «Hva er den beste baksiden på Paperback Writer?»

Da kvelden var omme ønsket trioen velkommen tilbake til neste år. Da blir det kanskje også Rolling Stones-kveld da de alle har bøker om den gruppen på trappene.

Legg inn en kommentar